Dow Jones sluit 4,5 procent hoger

De beurzen stegen sterk na de verkiezingsoverwinning van Joe Biden. ©REUTERS

De beurzen in New York veerden stevig op nadat het Amerikaanse congres akkoord ging met een pakket aan maatregelen om corona te bestrijden. UnitedHealth vloog hoger na de verkiezingsoverwinning van Joe Biden.

De Amerikaanse beurzen gingen woensdag fors hoger na een paar wilde ritten eerder deze week. Maandag stormden de beurzen 5 procent hoger om vervolgens dinsdag fors in het rood te duiken na de noodrenteverlaging met 50 basispunten van de Amerikaanse centrale bank (Fed). 

De dag begon al met een stevige plus zonder duidelijke reden. Mogelijk speelde de verkiezingsoverwinning van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden op Super Tuesday een rol bij de koersstijgingen. Biden wordt gezien als een meer beursvriendelijke kandidaat dan Bernie Sanders. Later op de dag kregen de koersen een extra impuls, nadat het Amerikaanse congres akkoord ging met een pakket aan maatregelen om het coronavirus te bestrijden.

De Dow Jones won 4,5 procent.

UnitedHealth

De stevige winst voor Biden vuurde vooral het aandeel UnitedHealth aan: het ging 10,7 procent hoger. 

UnitedHealth is actief en het verlenen van gezondheidszorg en zorgverzekeringen. Maatschappijen als deze werden door presidentskandidaat Bernie Sanders - die tot voor kort voorop liep in de democratische voorverkiezingen - bestempeld als 'hebzuchtig' en hij beloofde ze tevens te vervangen door een staatsgezondheidsverzekering als hij president zou worden. 

Niet heel vreemd dat er dus nu een opluchtingsrally was, want de presidentskandidaat Joe Biden is op het vlak van gezondheidszorg een stuk milder dan zijn collega Sanders. Biden wil voortbouwen op Obama's zorgverzekeringswet en dat zit private verzekeraars een stuk minder in de weg. Naast UnitedHealth gingen ook andere gezondheidszorgaandelen hoger door de verkiezingsoverwinning. De zorgverlener en -verzekeraar CVS Health won 5,6 procent, de onlinevergelijker van gezondheidsverzekeringen EHealth knalde 21,9 procent hoger en de ziekteverzekeraar Centene steeg 15,6 procent. 

General Electric

General Electric (GE) waarschuwde voor de impact van het coronavirus op de winst in het eerste kwartaal van 2020. Het virus zal in het eerste kwartaal een negatieve impact van 300 tot 500 miljoen dollar hebben op de vrije cashflow, aldus GE in het persbericht. De operationele winst wordt met 200 tot 300 miljoen dollar getroffen. GE handhaaft wel zijn outlook voor het hele boekjaar.

'We monitoren de situatie van dichtbij en we blijven uitgaan van een sterke verbetering van het resultaat over het hele boekjaar', aldus het Amerikaanse conglomeraat. Beleggers hielden rekening met de impact. GE steeg 0,6 procent.

Campbell Soup

Het door Andy Warhol onsterfelijk gemaakte Campbell Soup verhoogt zijn winstverwachting voor 2020. Het spreekt van een sterk momentum voor de kernactiviteit, soepen in blik. Campbell noemt het coronavirus niet bij naam, maar het is niet ondenkbaar dat het bedrijf een winnaar is van het virus omdat mensen wereldwijd aan het hamsteren slaan.

Het aandeel vloog 10,1 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud