Advertentie

Een goede Flow

Trader ©EPA

De market maker Flow Traders wist ondanks de slechte marktomstandigheden goede cijfers neer te zetten in het eerste kwartaal.

Flow Traders weet dinsdag de analistenverwachtingen te kloppen met zijn cijfers. De tradingwinst van de market maker bedraagt in het eerste kwartaal 63,1 miljoen euro, terwijl analisten rekenden op 61,5 miljoen. De brutobedrijfswinst komt neer op 26,8 miljoen, waarmee het met 0,7 miljoen de verwachtingen overtreft. De nettowinst komt uit op 19,2 miljoen, wat dan weer iets lager is dan verwacht.

Ondanks het feit dat de cijfers boven verwachting scoren, zijn ze wel slechter dan in het vorige kwartaal. Zo komt de tradingwinst 11 miljoen lager uit en verslechtert het volume van 272,8 miljard naar 258,6 miljard euro.

En toch was dat volume niet slecht, gegeven moeilijke marktomstandigheden. Het volume van Flow Traders daalt minder dan de volumes op de markten. Hierdoor verbetert het marktaandeel, welke nu wereldwijd 4,25 procent bedraagt in de markt van passieve trackers.

'Buitengewoon sterk'

Analist Thomas Couvreur van KBC Securities is te spreken over de resultaten. Hij zegt dat - gegeven de marktomstandigheden - het verhandelde volume van de market maker buitengewoon sterk is. Ook is hij erg te spreken over de toenemende aanwezigheid in de Amerikaanse en Aziatische markten. De analist behoudt zijn koopadvies. Ook het koersdoel van 32 euro blijft staan.

Beleggers zijn in ieder geval tevreden over de resultaten. Flow Traders stijgt met 3,7 procent.

'Risico's'

Albert Ploegh, analist bij ING, zegt dat het bedrijf fundamenteel steeds sterker wordt. Wel waarschuwt hij dat er risico's zijn. 'De volatiliteit en de volumes zijn op dit moment laag en dat lijkt zich nog even door te zetten. Dit drukt op de inkomsten'. De analist geeft aan dat een groot marktevent à la de brexit een boost kan geven aan de inkomsten van de market maker.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud