Eigenaar Corona kop van Jut op Wall Street

Een man fietst voorbij een vrachtwagen met Coronabier. ©REUTERS

Constellation Brands, de eigenaar van het Corona-biermerk in de VS, publiceert slechter dan verwachte vooruitzichten en zakt weg.

De Nasdaq ging er donderdag stevig op vooruit. De index sloot met een winst van 1 procent. De Dow Jones won 0,2 procent. De S&P-500 brak weer zijn record en ging er met 0,4 procent op vooruit tot 4.097 punten.

Een van de verliezers van de dag is Constellation Brands . De brouwer van onder meer Corona-bier - het merk is buiten de VS in handen van AB InBev - kon nochtans prima resultaten voorleggen over het voorbije kwartaal. Over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar verdiende Constellation Brands 382,9 miljoen dollar. Dat is 1,95 dollar per aandeel, iets minder dan de 2,04 dollar van vorig jaar, maar veel meer dan verwacht door analisten (1,55 dollar).

De toekomst is voor Constellation Brands minder rooskleurig dan de analisten hoopten.

De toekomst is echter minder rooskleurig dan diezelfde analisten hoopten. Zij rekenden voor het nieuwe boekjaar op een winst van 10,43 dollar per aandeel. Constellation stelt evenwel een vork voorop tussen 9,95 en 10,25 dollar. Die prognose houdt geen rekening met het belang in het wietbedrijf Canopy Growth. Inclusief Canopy Growth stelt de groep een winst voorop tussen 6,90 en 7,20 dollar per aandeel.

De bierverkoop stijgt dit jaar naar verwachting met 7 à 9 procent. De klappen vallen bij de wijn- en sterkedrankafdelingen van het bedrijf. Daar verwacht de drankengroep een daling tussen 22 en 24 procent.

Het aandeel leverde 4,5 procent in.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud