Euronext doet niet-bindend bod op Borsa Italiana

©Bloomberg

De beursuitbater Euronext werkt voor het bod samen met twee Italiaanse banken. Het Zwitserse Six zou het hoogste bod hebben voor de Italiaanse beurs.

Euronext laat maandagochtend in een persbericht weten dat het samen met de Italiaanse staatsbank Cassa Depositi e Prestiti (CDP) en de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo een niet-bindend bod doet op Borsa Italiana. De hoogte van het bod is niet bekend.

Vorige week stuurde zowel Euronext als CDP een statement uit waarin ze stelden dat ze samen aan een bod op de beurs van Milaan werkten. Toen werd nog niet gerept over een samenwerking met Intesa Sanpaolo. Het persbureau Bloomberg meldde eerder op basis van ingewijden dat het bod de Italiaanse beurs op 4 miljard euro waardeert.

Ook rivaal Deutsche Börse zou aan een bod op Borsa Italiana werken. Bij Europese beursuitbaters is een stevige consolidatiestrijd bezig. Eerder dit jaar greep Euronext naast de overname van de beurs van Madrid, die verrassend werd weggekaapt door SIX, de uitbater van de beurs van Zürich.

En ook nu dreigt het Zwitserse SIX er weer met de prijs vandoor te gaan, want bronnen melden aan het persbureau Reuters dat de beursuitbater het hoogste bod heeft voor Borsa Italiana. Daarmee zou het Euronext en Deutsche Börse dus voorbij steken.

Biedingsstrijd

Met drie honden die vechten om een been lijkt het uit te draaien op een biedingsstrijd. Niet gunstig voor partijen als Euronext die, als ze al het winnende bod hebben, meer moeten betalen voor de beurs. Voor de verkoper van de beurs, de London Stock Exchange (LSE) is dit natuurlijk een ander verhaal, want die ziet het prijskaartje almaar groter groeien.

De huidige eigenaar van de Borsa Italiana is de London Stock Exchange (LSE).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud