Flinke tik voor Dow Jones

©REUTERS

De Amerikaanse beurzen sloten over de hele lijn lager na commentaren van een Fed-bestuurder.

De Dow Jones sloot 1,6 procent in het rood, de Nasdaq verloor 0,9 procent.

James Bullard, Fed-bestuurder en voorzitter van de Federal Reserve Bank van St. Louis, zei dat de inflatie sterker was dan verwacht en dat de Fed verschillende vergaderingen zou nodig hebben om na te gaan hoe de stimuleringsmaatregelen passend konden worden teruggeschroefd.

Bullard verwacht al eind 2022 een eerste renteverhoging, zei hij tijdens een interview met CNBC. De bestuurders van de Fed signaleerden woensdag dat ze wellicht vanaf 2023 de rente zullen optrekken. Slechts 7 van de 18 bestuurders hintten op een renteverhoging in 2022.

Het Gentse biotechbedrijf Argenx trok zich weinig aan van de renteperikelen en ging op Nasdaq ruim 1 procent hoger naar 318 dollar. UBS startte de opvolging van de zogeheten ADR’s. ADR staat voor 'American depositary receipt' en zijn Amerikaanse effecten met als tegenwaarde een buitenlands aandeel. Het koersdoel zetten de Zwitsers op liefst 390 dollar.

Adobe op record

Nog in goede doen op Nasdaq: Adobe , met een winst van bijna 3 procent. Adobe tikt de hoogste koers ooit aan na de publicatie van  kwartaalcijfers donderdagavond. In het tweede kwartaal steeg de omzet van de Amerikaanse softwaregroep met 23 procent. Voor het lopende kwartaal verwacht Adobe opnieuw een omzetgroei van 23 procent. Adobe is vooral bekend van het pdf-bestand. De vraag van creatieve professionals en hobbyisten naar de producten van Adobe is groot.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud