Advertentie

ForFarmers boert slecht

©ForFarmers

De veevoerfabrikant ForFarmers voorziet een mager 2019 door volatiele inkoopprijzen.

ForFarmers zag de recurrente brutobedrijfswinst in het eerste kwartaal afnemen. Het veevoederbedrijf heeft last van hogere inkoopprijzen op volatiele grondstoffenmarkten. Door de concurrentiedruk slaagt de groep er niet in om de hogere prijzen door te rekenen aan zijn klanten. Ook de hogere energieprijzen knagen aan de winst. Voorts dalen de vergelijkbare verkopen in het eerste kwartaal door slechte prestaties in Nederland en het VK.

Acquisities

Het totale volume groeit nog wel in het eerste kwartaal. Deze toename is volledig te danken aan de acquisities die het bedrijf heeft gedaan, zoals die van het Belgische Voeders Algoed. Deze laatste was voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de volumegroei in de varkenssector. Ook droegen de acquisities bij aan de winst van de veevoederaar, zodat het in de brutowinst nog net een toename ziet.

Somber over 2019

De Hollandse veevoergroep is redelijk somber over het vervolg van dit jaar. Voor het eerste halfjaar verwacht de vennootschap dat de recurrente brutobedrijfswinst 30 tot 35 procent lager zal uitkomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor het volledige jaar verwacht de onderneming dat de bedrijfswinst en de nettowinst met 55 tot 60 procent zullen dalen. Dit laatste komt deels door de lagere recurrente brutobedrijfswinst en deels door hogere afschrijvingen die volgen op de acquisities.

Het aandeel zakt op Euronext Amsterdam 7 procent tot circa 7 euro, het laagste peil in twee jaar. KBC Securities bevestigt het 'houden'-advies en het koersdoel van 8,50 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud