Advertentie

Gilead krijgt als eerste goedkeuring voor coronamedicijn

©REUTERS

Remdesivir van Gilead is het eerste coronamedicijn dat wordt goedgekeurd.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) gaf eerder al een 'emergency use' goedkeuring voor remdesivir van Gilead , zodat ziekenhuizen het medicijn mochten gebruiken bij opgenomen patiënten, hoewel er geen officiële goedkeuring was. Nu heeft de geneesmiddelenwaakhond het medicijn officieel groen licht gegeven.

Remdesivir is een geneesmiddel dat via de aderen wordt ingespoten en dat het herstel van patiënten kan verkorten.

Remdesivir is een geneesmiddel dat via de aderen wordt ingespoten en dat het herstel van patiënten kan verkorten. Dat is beter voor de patiënt, maar ook beter voor de ziekenhuisbezetting. Het middel is gebruikt bij de Amerikaanse president Donald Trump toen hij opgenomen werd met een corona-infectie.

Eerder zei dokter Anthony Fauci, de Amerikaanse tegenhanger van Marc Van Ranst, dat het middel een nieuwe standaardbehandeling zou worden voor coronapatiënten. Niet iedereen is echter overtuigd van de heilzame effecten van het geneesmiddel. Amper een week geleden heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) op basis van een eigen studie geconcludeerd dat remdesivir amper effect heeft op de overlevingskansen van covidpatiënten.

Het aandeel gaat nabeurs ruim 3 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud