GM sluit fors hoger na zelfrijdende kapitaalronde

©REUTERS

Wall Street ging hoger na een speech van Yellen. General Motors gaf flink gas nadat zijn dochter geld had opgehaald voor zelfrijdende auto's.

De Amerikaanse beurzen gingen licht hoger. De aanstaande Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen pleitte in een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat voor een forse overheidsstimulus om het economische herstel in de VS op een hogere snelheid te krijgen.

Yellen zei in haar speech dat de Amerikaanse economie door een van de diepste crisissen in haar geschiedenis gaat en dat veel Amerikanen erg afzien. Daarom pleit ze voor een aanpak van 'Act Big', waarmee ze een massale stimulus bedoelt om de economie op te peppen.

De wat makke reactie van de beurzen is mogelijk het gevolg van het feit dat Biden al eerder zijn stimulusplan van 1.900 miljard dollar had voorgesteld.

De Dow Jones sloot 0,3 procent hoger.

Cruise

Bij Cruise, het dochterbedrijf van General Motors dat zelfrijdende auto’s ontwikkelt, vindt een nieuwe kapitaalronde plaats. Microsoft , GM, Honda Motor en institutionele investeerders pompen samen meer dan 2 miljard dollar in het bedrijf. Daardoor stijgt de waardering van Cruise tot 30 miljard dollar.

Dat Microsoft erbij komt, heeft te maken met de keuze van Cruise voor Azure, het cloudcomputingplatform van Microsoft. Ook GM is een fervente gebruiker van Azure.

De nieuwe investering duwt Cruise naar het koppeloton van de groep bedrijven die zich bezighouden met zelfrijdende auto's. Een technologie die nog in de kinderschoenen staat, maar wel veelbelovend is volgens technologie-analisten.

Er is wel concurrentie in de markt voor zelfrijdende auto's. Zo heeft Alphabet dochter Waymo die zich daarmee ook bezighoudt.

Microsoft ging 1,8 procent hoger en General Motors won 9,7 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud