Advertentie

Goldman Sachs stelt teleur

©EPA

Na beter dan verwachte cijfers van rivaal JP Morgan vorige week, weet Goldman Sachs beleggers niet positief te verrassen.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs behaalt in het eerste kwartaal van 2019 slechtere resultaten dan in begin 2018. Goldman realiseerde een netto-omzet van 8,8 miljard dollar, tegenover 10 miljard in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst ging van 2,7 miljard dollar naar 2,2 miljard, een daling van bijna 20 procent.

De bank verdient begin 2019 minder aan de handel in obligaties en aandelen. Ook de inkomsten uit kredietverstrekking, investeringen en vermogensbeheer vallen lager uit. Voorts haalt Goldman Sachs minder geld uit het begeleiden van beursgangen. Opvallend genoeg puurde de financiële speler meer uit de adviezen bij fusies en overnames. 

De rivaal van Goldman, de zakenbank JPMorgan , kwam vorige week met cijfers die wél in de smaak vielen bij beleggers. Zo zag de bank zowel haar netto-omzet als netto-winst 5 procent toenemen.

Analisten verwachten dat de cijfers voor het tweede kwartaal een zetje zullen krijgen van Uber. De zakenbank helpt het taxibedrijf met zijn gang naar de beurs. De grootste beursgang van het jaar zal waarschijnlijk volgende maand plaatsvinden. 

Het aandeel Goldman Sachs gaat met bijna 3 procent onderuit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud