Advertentie

Groeivertraging maakt beleggers terughoudend

Trader op Wall Street ©AFP

De Amerikaanse beurzen sluiten licht negatief door economische besognes. Apple gaat de concurrentie aan met Netflix.

Beleggers bleven maandag terughoudend na de fikse koersverliezen van vrijdag en de zorgen over de wereldwijde groeivertraging. Daarnaast keken handelaren uit naar de Amerikaanse delegatie die deze week naar China vertrekt om te overleggen over een mogelijke handelsdeal. Het overleg verloopt al wekenlang stroef. Op dit moment zou China meer garanties willen over het opheffen van Trump's handelsbelemmeringen, alvorens het akkoord gaat met een handelsdeal.

Apple lager

Het aandeel Apple leverde maandag 1,2 procent in, nadat het techaandeel sinds de winstwaarschuwing in januari met een kwart is gestegen. Beleggers keken vooral uit naar de videostreamingsdienst die het bedrijf maandagavond presenteerde op een speciaal daarvoor georganiseerde show. Hiermee gaat de techgigant de strijd aan met de wereldmarktleider in comakijken Netflix . Beleggers leken het geloof in Netflix nog niet te zijn verloren, want het aandeel sloot 2,2 procent hoger.

Het is nog onduidelijk hoeveel klanten moeten gaan betalen voor de nieuwe dienst van de techreus. Wel is duidelijk dat de concurrentie op de markt voor het streamen van series en films met de komst van Apple steeds verder toeneemt. Eerder zei entertainmentbedrijf Disney met een eigen streamingdienst te komen in 2019, genaamd Disney+. Disney sloot 0,4 procent lager.

Boete voor Nike

Nike  ging met 0,2 procent hoger ondanks de boete van 12,5 miljoen euro die het bedrijf kreeg opgelegd van de Europese Commissie (EC). Volgens Margrethe Vestager, Europese commissaris voor Mededinging, verhinderde Nike de vrije Europese verkoop van populaire voetbalmerchandising. Dat beleggers niet negatief reageerden op het nieuws is niet bijzonder verrassend, daar de boete van 12,5 miljoen wisselgeld is voor de sportschoenenreus die vorig kwartaal 1,1 miljard dollar nettowinst neerzette.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud