Grote interesse, lage prijs: Duitse beursgang is test voor Hyloris

PharmaSGP kon rekenen op grote interesse bij beleggers, maar dat leidde niet tot een hoge prijs.

PharmaSGP heeft zijn debuut gemaakt op de beurs van Frankfurt. Ondanks een grote interesse bij beleggers moest de producent van natuurlijke geneesmiddelen genoegen nemen met een lagere prijs. Een lakmoesproef voor de Brusselse nieuwkomer Hyloris.

PharmaSGP is de nieuwste telg op de Duitse beurs. De Beierse producent van natuurlijke geneesmiddelen bracht 4 miljoen aandelen naar de beurs aan een introductieprijs van 31,5 euro. Een vliegende start werd het niet. Bij de openingsbel won het kakelverse aandeel 1,6 procent naar 32 euro.

De introductiekoers bevond zich al aan de onderkant van de vooropgestelde vork die tot 36,5 euro reikte, ondanks een zeer stevige interesse bij beleggers. Het orderboek werd met vijftig lijnen overschreven en de volledige overtoewijzingsoptie, waarbij het bedrijf zich de mogelijkheid gaf om 500.000 bijkomende aandelen uit te geven bij grote interesse, werd uitgeoefend.

De operatie waardeert het bedrijf uit Gräfelfing bij München op 378 miljoen euro. Dat is fors minder dan de droomwaardering van een half miljard euro die het zou behaald hebben aan een prijs aan de bovenkant van de vork.

Beleggers lusten dus duidelijk vers beursbloed, maar hun appetijt biedt geen garantie op een hoge prijs. Dat kan een belangrijke voorbode zijn voor de geplande beursgang van Hyloris. Het Luikse farmabedrijf dat op 29 juni zijn beursdebuut in Brussel plant, kwam donderdagavond met het nieuws dat zijn basisorderboek al na twee dagen volledig gevuld was. Maar die stormloop biedt dus geen garantie dat Hyloris ook de bovenkant van zijn prijsvork, die is vastgelegd tussen 10 en 11,5 euro binnenhaalt.

Net als PharmaPSG in Frankfurt is Hyloris op de Brusselse beursborden de eerste nieuwkomer. De vorige Brusselse beursgang dateert van februari 2019 toen medtechbedrijf Sequana Medical zijn introductie maakte. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud