Handelshoop trekt Wall Street hoger

Beleggers zijn weer positiever gestemd over de lopende handelsgesprekken tussen de VS en China. ©BELGAIMAGE

Een negatief banenrapport kan het sentiment op Wall Street niet drukken. Beleggers trekken zich op aan signalen dat een akkoord tussen de VS en China dan toch binnen handbereik ligt.

De aandelenbeurzen in New York kiezen net als hun Europese evenknieën voor winst, na de verliesbeurten van dinsdag en maandag. Het sentiment op Wall Street krijgt steun van berichten dat de Verenigde Staten en China elkaar toch naderen op het handelsvlak.

Verder verwerkt de markt een tegenvallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP. ADP maakte bekend dat de werkgelegenheid in de VS in november met 67.000 banen is toegenomen. Economen hadden op 135.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat de overheid vrijdag publiceert. Daarin worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

De Dow-Jonesindex noteerde in de Amerikaanse voormiddaghandel 0,4 procent hoger op 27.623 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3102 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 8853 punten.

Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat een voorlopige handelsdeal nog kan worden gesloten voordat de VS half december nieuwe importheffingen invoeren op Chinese goederen. Ook nieuwe opmerkingen van president Donald Trump, die een Navo-top in het Verenigd Koninkrijk bijwoont, worden opgevat als een signaal dat de onderhandelingen niet helemaal in het slop zitten. Dinsdag hintte Trump nog op een mogelijk uitstel van een deal met China tot na de presidentsverkiezingen in 2020.

Chipbakkers

Bedrijven die gevoelig zijn aan de handelsontwikkelingen kwamen in beweging, waaronder machinebouwer Caterpillar (+0,8 %) . Chipontwikkelaars als Advanced Micro Devices (AMD) , Micron Technology  en Nvidia stegen tot 1,3 procent. Zij moesten dinsdag nog terrein prijsgeven door de opgelaaide handelsonrust.

Salesforce wordt lager gestuurd na een magere vooruitblik. De aangepaste winst zou tussen 0,54 en 0,55 dollar per aandeel moeten uitkomen en de omzet op 4,75 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op een iets hogere aangepaste winst van 0,61 dollar.  Het cloud-softwarebedrijf trekt 4 procent lager. 

Expedia Group  is op de Nasdaq een opmerkelijke stijger met 6 procent winst. Het technologiebedrijf gericht op websites voor de reisindustrie kondigt het ontslag aan van zijn CEO Mark Okerstrom en CFO Alan Pickerill aan na een clash met bestuursvoorzitter Barry Diller. Het moederbedrijf boven onder meer Trivago en HomeAway meldt tegelijk dat het een aandeleninkoop start. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud