Wall Street: herstel na overleg

Een van de manieren om besmetting door het coronavirus tegen te gaan is je neus snuiten in een papieren zakdoek en die vervolgens in de vuilnisbak gooien. ©Bloomberg

De centrale banken en overheden stopten de verkoopgolf door maatregelen aan te kondigen om de economie en de markten van zuurstof te voorzien. Dinsdag organiseren de voornaamste centrale banken een telefonische conferentie.

De Dow Jones schoot 5,1 procent omhoog, de breder samengestelde S&P500 ging 4,6 procent hoger. Het was de grootste stijging sinds eind 2018.

Vorige week was de slechtste voor de Amerikaanse beurzen sinds de financiële crisis. Het coronavirus blijft zich verspreiden en wakkerde de recessievrees aan. Ook maandag waren er nog sectoren die rake klappen kregen. Nadat enkele cruiseschepen in quarantaine werden geplaatst omdat aan boord mensen waren besmet met het coronavirus, is de formule voor velen minder aantrekkelijk geworden. Norwegian Cruise Line zakte 4,5 procent en Carnival 1,2 procent.

Een van de sterkste stijgers in New York was Forty Seven. Het biotechbedrijf wordt voor 4,9 miljard overgenomen door Gilead Sciences. Die laatste, bij ons bekend partner van Galapagos, biedt 95,50 dollar cash per aandeel Forty Seven. Dat is 96 procent meer dan de slotkoers van vorige donderdag, net voor Bloomberg onthulde dat Gilead toenadering zocht.

Gileads interesse voor Forty Seven heeft alles te maken met magrolimab, een experimenteel kankermedicijn dat diverse soorten leukemie en lymfoom zou kunnen behandelen. Forty Seven schoot 62 procent hoger, Gilead won bijna 9 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud