Advertentie
Advertentie

Financieel zwaargewicht Interactive Brokers maakt cryptohandel mogelijk

©REUTERS

Met Interactive Brokers biedt opnieuw een financieel zwaargewicht cryptomunten aan. De Amerikaanse broker wil op termijn ook in België cryptohandel aanbieden.

Het beleggingsplatform Interactive Brokers kondigde het in juni al aan, maar vanaf dinsdag kunnen Amerikaanse klanten ook echt in cryptomunten handelen. In het aanbod zitten vier digimunten: bitcoin, ethereum, bitcoin cash en litecoin. 'Individuele en institutionele beleggers zoeken almaar vaker blootstelling aan digitale munten om hun financiële doelen te behalen', zegt CEO Milan Galik.

De essentie

  • Amerikaanse klanten van Interactive Brokers kunnen handelen in cryptomunten.
  • Almaar meer grote beleggingsplatforms bieden cryptohandel aan.
  • Financiële zwaargewichten wijzigen hun mening over cryptomunten.
  • Interactive Brokers wil op termijn ook voor Europese (en dus ook Belgische) klanten cryptohandel mogelijk maken.

De broker rekent veel lagere transactiekosten aan voor de cryptohandel dan de concurrentie. Wie voor 1.000 dollar cryptomunten koopt, is 1,80 dollar kwijt, terwijl dezelfde verhandeling op de cryptobeurs Coinbase 20 dollar kost.

Interactive Brokers treedt toe tot de groeiende lijst financiële zwaargewichten die hun visie op cryptomunten hebben aangepast en de handel erin mogelijk maakten. De voorzitter van het bedrijf Thomas Peterffy had eerder kritiek op de volatiliteit van de bitcoin.

JPMorgan

Eerder had ook Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan, zijn mening over crypto bijgesteld. Dimon noemde de bitcoin in 2017 een 'zwendel' en zei toen dat hij een medewerker meteen zou ontslaan als hij zou worden betrapt op handel in bitcoins. 'Om twee redenen: het is tegen onze huisregels en hij of zij is dom. Beide zijn gevaarlijk', zei hij toen. Sinds dit jaar biedt JPMorgan echter fondsen aan die blootstelling aan cryptomunten bieden.

Opvallend is dat de broker veel lagere transactiekosten aanrekent voor de cryptohandel dan de concurrentie.

De zet van Interactive Brokers heeft een bescheiden impact op de cryptovaluta. De bitcoin klimt 2,9 procent tot 45.814 dollar, ethereum wint 3,3 procent tot 3.325 dollar. Dat zijn op de cryptomarkten relatief kleine prijsbewegingen. Interactive Brokers wint voorbeurs 0,4 procent.

In België werkt de Nederlandse beleggingsbroker Lynx via het platform van Interactive Brokers. 'In eerste instantie biedt Interactive Brokers deze mogelijkheid alleen aan Amerikaanse klanten', zegt woordvoerder Brecht Huys. 'Maar het is wel het plan de cryptohandel ook open te stellen voor Europese klanten. Daarvoor moet ruim overleg plaatsvinden met de Europese regulatoren. Als alle details zijn uitgewerkt, zal wellicht ook Lynx die producten kunnen aanbieden.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud