Advertentie

Lyft clasht met Morgan Stanley

Euforie op de eerste beursdag van Lyft. ©AFP

De taxi-app Lyft beschuldigt er Morgan Stanley van het succes van zijn beursgang te hebben gesaboteerd. Dat leidt tot onrust bij Pinterest en Uber.

De aandelen van de taxi-app Lyft  sloten woensdag op 60,12 dollar, 16 procent onder de introductieprijs. Lyft heeft last van shorters: partijen die geleende aandelen verkopen en zo speculeren op een koersdaling. Op het einde van de tweede dag in de beurscarrière van Lyft hadden partijen samen liefst 40 procent van de publiek verhandelde aandelen geshort.

Dat percentage is zo hoog dat Lyft de bank Morgan Stanley - nota bene de belangrijkste begeleider van de beursgang - ervan verdenkt daarin een rol te hebben gespeeld. Volgens Lyft heeft Morgan Stanley voor de beursgang bestaande aandeelhouders aangeboden in te schrijven op een shortproduct.

Beschuldiging

Op die manier zouden deze aandeelhouders de klassieke lock-upperiode waarin aandeelhouders geen aandelen mogen verkopen hebben omzeild. Lyft uitte de beschuldiging in een brief aan Morgan Stanley waaruit de New York Post citeerde. Morgan Stanley ontkent de beschuldiging categoriek.

Niettemin zorgt het verhaal voor onrust bij de unicorns die binnenkort naar de beurs trekken, met name Pinterest volgende week en Uber in mei. Die unicorns zouden nu extra streng toezien op de overeenkomsten met de begeleidende bankiers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud