Advertentie

Mattel schittert op gemengd Wall Street

©AFP

Wall Street sloot vrijdag gemengd. Mattel schitterde na een sterk kwartaalrapport. Ouders gaven hun kinderen massaal poppen om de verveling tijdens de lockdown tegen te gaan.

De Amerikaanse beurzen kenden vrijdag een volatiele sessie. Bij de slotbel waren de prestaties verdeeld. De Dow Jones sloot 0,1 procent lager, maar de S&P500 won 0,4 procent en de Nasdaq steeg 0,4 procent.

Het sentiment verslechterde in de loop van de sessie nadat minister van Financiën Steven Mnuchin niet bijster optimistisch had geklonken over een nieuw stimulusplan. Daarvoor is een akkoord nodig met de Democraten.

De Dow ondervond last van de duik van Intel met 10,6 procent. De chipkoning kon niet overtuigen met zijn kwartaalcijfers. Intel verliest in het belangrijke groeisegment van datacenter-chips marktaandeel aan bijvoorbeeld Nvidia en AMD .

Poppen tegen de verveling

Mattel , de producent van barbiepoppen, schoot 10 procent hoger. Ouders trekken hun portemonnee flink open om hun kinderen te entertainen tijdens de lockdown. Zowel de verkoop van Barbie als die van de zustermerken Hot Wheels en Fisher Price zit in de lift.

De speelgoedproducent had dan ook een straf rapport over het derde kwartaal. De winst verbeterde van 70,6 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2019 naar 316 miljoen dollar.

Mattel kampt momenteel enkel met een belangrijk luxeprobleem. ‘De kans bestaat dat we de productie niet helemaal op het niveau krijgen van de hoge vraag, zeker in de aanloop naar de eindejaarsweken’, zei CEO Ynon Kreiz. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud