McAfee sluit 7 procent onder IPO-prijs

Het cybersecuritybedrijf McAfee werd eind jaren 80 opgericht door de excentrieke John McAfee. Die is niet meer betrokken bij de onderneming. ©Photo News

Het cybersecuritybedrijf McAfee haalde 740 miljoen dollar op met zijn beursgang, maar ging onderuit op zijn eerste handelsdag.

McAfee maakte donderdag zijn beursdebuut. De beurskoers zakte bij de opening 5,7 procent onder de IPO-prijs van 20 dollar - aan de onderkant van de prijsvork van tussen 19 en 22 dollar - tot 18,86 dollar. Uiteindelijk sloot het aandeel af met een verlies van ruim 7 procent op 18,57 dollar.

De cybersecuritygroep verkocht bij zijn beursgang 37 miljoen aandelen, waarvan 6 miljoen kwam van bestaande aandeelhouders en 31 miljoen kwam van nieuw uitgegeven stukken. Bij elkaar haalde McAfee 740 miljoen euro op met de operatie. Op basis van de introductieprijs is McAfee 8,6 miljard waard.

Het thuiswerken is voor McAfee een goede zaak omdat daardoor veiligheidsrisico’s opduiken.

Het bedrijf profiteerde bij zijn beursgang van een gunstig techklimaat op de beurzen. Door de coronapandemie worden techaandelen als coronaproof gezien, omdat hun technologie nodig is om de nieuwe economie van het thuiswerken en -consumeren te organiseren.

Zowat een week geleden kondigde McAfee aan dat het de procedure voor een beursintroductie had aangevat. McAfee werd eind jaren 80 opgericht door de excentrieke John McAfee. Het Californische bedrijf is vooral bekend voor zijn beveiligingssoftware voor computers, via verschillende connectiekanalen: cloud, mobiel, IoT.

Coronacrisis

Ook McAfee profiteert van de coronacrisis, omdat mensen veel meer thuiswerken en er meer gebruik wordt gemaakt van clouddiensten. Uit een rapport van de onderneming blijkt dat het aantal cyberbedreigingen tussen januari en april van dit jaar met 630 procent is toegenomen. Daardoor haalde het bedrijf in de 26 weken voor 27 juni een omzet van 1,4 miljard dollar. Ter vergelijking: over heel 2019 kwam de omzet uit op 2,64 miljard dollar. De voorbije drie jaar leed McAfee verlies, maar in de eerste zes maanden van 2020 kon het een kleine winst voorleggen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud