Micron Technology schiet hoger

Het hoofdkantoor van Micron Technology. ©REUTERS

Amerikaanse beurzen sloten vlak. Micron Technology presenteert beter dan verwachte cijfers.

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag vlak. Beleggers wachten op een mogelijke handelsdeal tussen de VS en China. De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, zei woensdag dat de deal inmiddels voor 'ongeveer 90 procent compleet' zou zijn. Dit weekend praten de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping over een mogelijk deal op de G20-top in het Japanse Osaka. 

Micron Technology

De chipmaker Micron Technology stond in de schijnwerpers en schoot 13,3 procent hoger. Het bedrijf kon beter dan verwachte resultaten voorleggen over het derde kwartaal. Daarnaast meldde de chipmaker dat het, ondanks de Amerikaanse Huawei-ban, nog steeds wist te leveren aan de Chinese telecomspeler Huawei.

De winst van de Amerikaanse chipproducent kwam in het derde kwartaal uit op 1,05 dollar per aandeel. Analisten rekenden slechts 0,79 dollar. De omzet belandde op 4,79 miljard dollar, waar analisten een omzet van 4,69 miljard hadden verwacht.

Het bedrijf sprong tevens handig om met de restricties:

We hebben de producten die Micron aan Huawei levert geanalyseerd om te bepalen of ze onder de opgelegde restricties vielen. Naar aanleiding van deze analyse concludeerden we dat we een aantal producten legaal aan Huawei konden leveren.
Sanjay Mehrotra
CEO van Micron Technology

In het kielzog van Micron Technology voeren nog wat andere Amerikaanse chipaandelen. Zo klom Intel met 2,9 procent, vloog Qualcomm met 3,3 procent de lucht in, veerde Cisco met 0,9 procent op, ging NVIDIA met 5,1 procent hoger en won Texas Instruments 2,7 procent. 

FedEx voorziet transitiejaar

FedEx voorspelt dat het huidige boekjaar - dat loopt tot en met 31 mei - een transitiejaar zal worden. De pakjesbezorger ziet grote kansen in de e-commerce. Daarom wil het zich omvormen tot een prijsvechter in het bezorgen van pakketjes die gekocht zijn via het internet.

De omvorming richting e-commerce is al te zien in de cijfers van het vierde kwartaal. Toen zag het bedrijf de omzet per pakje stijgen met 2,2 procent en zag het de volumegroei in de bezorging van pakjes met 8,8 procent groeien. 

Het bedrijf heeft wel last met het vervoeren van vliegtuigpost, die veel last heeft van de handelsoorlog tussen de VS en China.

Het aandeel klom 2,5 procent.

Tesla dicht bij recordproductie

De producent van e-auto's Tesla zit dicht bij een recordlevering aan voertuigen. Al moet daarvoor 'alles buiten' in de laatste dagen van de maand. Dat schrijft CEO Elon Musk in een uitgelekte email aan het personeel. Tesla stelde voor het tweede kwartaal een levering voorop tussen 90.000 en 100.000 auto's. Dat is een hele verbetering tegenover de 63.000 afgeleverde wagens in het eerste kwartaal.

Het beste kwartaal totnogtoe was het laatste kwartaal van 2018 met 90.700 afgeleverde wagens. De mail van Musk impliceert dat Tesla de onderkant van de prognose mogelijk kan kloppen.

Sinds begin dit jaar zakte het aandeel met 34 procent, onder meer uit vrees voor een zwakkere vraag. Vanaf 1 juli zakt een Amerikaans belastingkrediet voor de aankoop van het Model 3, Model S en Model X van 3.750 dollar naar 1.875 dollar.

Het aandeel ging 0,5 procent lager.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect