Microsoft voor het eerst 1.000 miljard dollar waard

Het kantoor van Microsoft in Peking. ©REUTERS

Dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten heeft Microsoft voor het eerst de magische grens van 1.000 miljard dollar beurswaarde bereikt.

Microsoft  noteert kort na de start van Wall Street 4,7 procent hoger op 130,9 dollar, goed voor een beurswaarde van meer dan 1.000 miljard dollar. Het aandeel reageert op de beter dan verwachte kwartaalresultaten van gisteravond. De clouddiensten gaven zowel de omzet als de winst een flinke boost.

Microsoft, Amazon en Apple hebben alle drie een beurswaarde die dichtbij 1.000 miljard dollar ligt (zie grafiek). Apple was overigens de eerste van de Big Tech die in augustus vorig jaar al de mijlpaal bereikte. In november begon het aandeel echter te dalen wegens de zorgen over de vraag naar de iPhone. Apple besloot toen geen verkoopcijfers meer te geven over de iPhone. In december was de beurswaarde van Apple gezakt naar iets meer dan 700 miljard dollar.

+30%
Apple
De koers van Apple is sinds Nieuwjaar met 30 procent gestegen.

Sinds begin dit jaar is de beurswaarde van Apple weer hersteld tot 977 miljard dollar. Ironisch genoeg begon het aandeel te stijgen kort na de eerste winstwaarschuwing in 16 jaar. Het groeiend geloof van beleggers in de strategische ommezwaai van Apple richting diensten, zoals de lancering van Apple TV+, deed het aandeel dit jaar ruim 30 procent klimmen.

Amazon

Als Apple dinsdagavond de markt eveneens positief verrast, volstaat een koersstijging van minstens 2,2 procent opdat Wall Street nog een tweede bedrijf krijgt met een beurswaarde bestaande uit 13 cijfers.

Maar mogelijk hoeven we niet eens zo lang te wachten. Vanavond doet Amazon de boeken open. Een positieve reactie op de cijfers van de e-commercegroep van Jeff Bezos van minstens 6 procent is voldoende om boven 1.000 miljard dollar te eindigen. Amazon bereikte trouwens in september vorig jaar al even die magische grens.

Maar het duurzaam handhaven van een beurswaarde boven 1.000 miljard dollar blijkt vooralsnog een moeilijke klus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud