Moeder Calvin Klein en Tommy Hilfiger scoort op Wall Street

De Belgische designer Raf Simons verliet Calvin Klein eind vorig jaar. ©AFP

Op een vlakke beursdag in New York springt modehuis PVH extra uit de band met een koersstijging van bijna 15 procent, de grootste sprong in meer dan 10 jaar.

De jaaromzet eindigde op 9,7 miljard dollar. Omdat het bedrijf een groei van 4 procent in 2019 verwacht, zou dit jaar de grens van 10 miljard overschrijden. Dat, en een winst per aandeel die hoger licht dan de verwachtingen voor de jaarcijfers, stuwen de koers hoger terwijl de rest van Wall Street heel rustig kabbelt op donderdag.

PVH is de moedergroep van Tommy Hilfiger, Calvin Klein maar ook het zwemmateriaal van Speedo. De meest ingrijpende verandering zal dit jaar plaatsvinden bij Calvin Klein. PVH met een luxesegment 205W39NYC geprobeerd de merknaam naar een meer elitair niveau te tillen, maar die poging is mislukt en 205W39NYC zal verdwijnen. Daarbij hoorde de aanwerving van de Belgische ontwerper Raf Simons, die voordien al werkte voor Dior. Simons trok al eind vorig jaar de deur achter zich dicht bij Calvin Klein.

Vooral de groei van Tommy Hilfiger hielp de cijfers van 2018 hoger en het bedrijf rekent erop dat deze trend zich doorzet. PVH zal de licentie terugkopen om zijn eigen kleren te mogen verdelen in Aziƫ.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud