Advertentie

Nasdaq floreert net voor cijferlawine van Big Tech

©REUTERS

De Amerikaanse beurzen trokken vrijdag hoger, en dan vooral de Nasdaq. Liefst zes bigtechkleppers komen volgende week met cijfers. Beleggers vrezen geen herhaling van het Netflix-scenario.

Beleggers hadden op Wall Street vooral trek in tech. De Nasdaq Composite ging 1,4 procent de hoogte in en heroverde de kaap van 14.000 punten. Of we volgende week het record van 12 februari (14.095 punten) overschrijden, zal afhangen van het verloop van het resultatenseizoen.

Tesla trapt maandagavond af. Analisten verwachten van de bouwer van elektrische wagens een winst per aandeel van 0,8 dollar en een omzet van 10,4 miljard dollar. De groep van Elon Musk verkocht 184.800 wagens, een ruime verdubbeling tegenover een jaar eerder.

De rest van de week zijn Microsoft en Alphabet (beide dinsdag), Apple en Facebook (beide woensdag) en Amazon (donderdag) aan de beurt. Ze publiceren hun resultaten telkens nabeurs.

Netflix ging afgelopen week onderuit na slechter dan verwachte vooruitzichten. Volgens analisten hoeft dat niets te betekenen voor de andere bigtechbedrijven, hoewel ze gemeen hebben dat ze elk op hun manier enorm geprofiteerd hebben van de coronacrisis. Netflix ging vandaag opnieuw een halve procent lager, terwijl de andere Big Tech-aandelen 1 à 2 procent hoger trokken.

‘We zijn selectief bullish. We denken dat Amazon het meest positief zal verrassen met zijn cijfers’, klinkt het bij JPMorgan. ‘De twee bedrijven die het best gepositioneerd zijn voor winst- en omzetgroei zijn Amazon en Apple’, zegt Michael Bapis, de techexpert van Rockefeller Capital Management.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud