Nasdaq kent beste dag sinds 11 maart

©AFP

Beleggers hadden weer honger in tech, met Facebook en de voedingsleveringsdienst DoorDash voorop.

De Dow Jones sloot 1,1 procent hoger, de Nasdaq won 2,3 procent. Voor de Nasdaq was het de beste dag in twee maanden.

Eerder deze week ging techaandelen onderuit door inflatievrees. Vandaag beschouwden beleggers dat blijkbaar als een koopkans. De grootste stijger onder de kleppers was Facebook met een plus van 3,5 procent. Facebook is het Big Tech-aandeel dat in het jongste resultatenseizoen het positiefst verraste, met hoger dan verwachte advertentie-inkomsten. Apple , Microsoft , Alphabet en Tesla en hielden het bij een winst tussen 2 en 3 procent.

Op de NYSE was Walt Disney de grote verliezer met een daling van 2,6 procent. De groeicijfers van de streamingsdienst Disney+ stelden teleur. Het aantal abonnees van Disney+ kwam uit op 103,6 miljoen. Analisten rekenden op 109 miljoen leden. Rivaal Netflix kon gezien de marktomstandigheden maar beperkt profiteren en ging 1,4 procent hoger.

IPO-winnaar

De grote winnaar op de NYSE is de voedingsleveringsdienst DoorDash na beter dan verwachte resultaten. De omzet verdrievoudigde tot 1,08 miljard dollar en de ebitda (brutobedrijfswinst) steeg naar 43 miljoen dollar. Analisten hadden een omzet van 996 miljoen dollar en een ebitda van 34,5 miljoen dollar voorspeld. Bovendien verhoogde DoorDash zijn jaarprognoses. Het verwacht een ebitda tussen 0 en 300 miljoen dollar in plaats van tussen 0 en 200 miljoen. Het aandeel spurtte 22 procent hoger.

Terwijl veel beursnieuwkomers op Wall Street uit 2020 op verlies noteren, noteert DoorDash ruim 40 procent boven de intekenprijs van december 2020.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud