Advertentie

Nasdaq sluit hoger in verdeelde Wall Streetsessie

©REUTERS

Op techbeurs Nasdaq na sloten de Amerikaanse beurzen opnieuw met verlies. Een dalend consumentenvertrouwen zette het depressieve sentiment kracht bij.

Corona beheerste opnieuw de Amerikaanse beurzen. De belangrijkste indexen in New York herstelden niet van hun forse verliesbeurt maandag en sloten gemengd. De Dow Jones presteerde het zwakst en leverde 0,8 procent in. Nasdaq kon wel wat herademen en schreef 0,8 procent bij.

The Washington Times en The Boston Herald dragen Donald Trump voor als winnaar van de presidentsverkiezingen. De zittende president heeft daarmee een twee nieuwe 'endorsements' binnen.

Ondertussen blijft het windstil op het Amerikaanse stimulusfront. De voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi herhaalt haar voornemen om voor de verkiezingen een deal rond een nieuw coronasteunpakket voor de economie rond te krijgen. Maar een woordvoerder van het Witte Huis spreekt dan weer van 'weken' voordat de deal volledig rond zal zijn.

De sterkhouder in deze crisis, de Amerikaanse consument, blijkt toch niet ongenaakbaar. Het consumentenvertrouwen in oktober is verder gedaald. De graadmeter die het vertrouwen weerspiegelt, noteerde op 100,9 tegen een herziene stand van 101,3 in september. Economen rekenden op een stijging naar 102.

Chipdeal

Een megadeal in de chipsector bood enig tegengewicht voor het negatieve sentiment. Toch blijken beleggers de aangekondigde deal tussen AMD en Xilinx niet helemaal te vertrouwen. Xilinx bleef onder de biedprijs hangen.

Het bod van AMD waardeert Xilinx op 143 dollar per aandeel. Xilinx sloot op .124 euro.

Bij opening ging Xilinx wel naar de biedprijs, maar die opstoot werd meteen gevolgd door winstneming. 

Harley-Davidson

Harley-Davidson bracht een streepje zon. De motorfabrikant zag zijn nettowinst fors stijgen in het derde kwartaal en puurde die winst uit een lagere omzet.

In het derde kwartaal zag het iconische merk zijn winst met 40 procent stijgen naar 120 miljoen dollar (0,78 dollar per aandeel). Dat is volgens het bedrijf uit Milwaukee de hoogste nettowinst op kwartaalbasis sinds 2015. 

Harley plukte de vruchten van besparingen, want de omzet daalde gevoelig naar 1,2 miljard dollar (-8%). Het aantal dealerships ligt een derde lager dan vorig jaar rond deze tijd.

Harley-Davidson won 24 procent en maakte daarmee zijn hele jaarverlies in één dag goed.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud