Nasdaq sluit op record

Wall Street sloot overwegend hoger. De Nasdaq sloot boven zijn hoogtepunt op 8 juli. Tesla krijgt een nieuwe koersdoelverhoging en schoot omhoog. Domino's boert goed en neemt nieuw personeel aan.

Bitcoin, goud & geld | Bull, Bear & Bas

De Nasdaq klom met 1 procent naar 11.130 punten en kwam daarmee boven zijn eerdere record op 11.011 punten van 8 juli.

Wall Street stond grotendeels in het groen. Beleggers keken onder andere naar meesterbelegger Warren Buffett die wat opmerkelijke zetten heeft gedaan via zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway . Hij verkocht belangen in Goldman Sachs , JPmorgan en Wells Fargo , waardoor die bankaandelen allemaal lager gingen. Wel kocht hij aandelen Barrick Gold en dat vloog nu ruim 11 procent hoger. Dat laatste is opmerkelijk, want Buffett was lang kritisch over goud als belegging. Dat Buffett nu in goud stapt, lijkt erop te wijzen dat de hij geen vertrouwen heeft in de beurs of vreest voor hogere inflatie.

Verder lag de focus op de brede beursgraadmeter S&P500. Maandag probeerde de index voor een vijfde maal zijn slotrecord op 3.386 punten te slechten, maar het mocht niet baten. De S&P500 won rond 0,3 procent tot 3.382 punten.

Tesla

Het is weer zo ver: Tesla krijgt een koersdoelverhoging. Deze keer van het beurshuis Redbush. Analist Daniel Ives laat het koersdoel voor de producent van elektrische auto's klimmen van 1.800 naar 1.900 dollar en behoudt zijn 'houden'-advies.

'De robuste vraag naar model 3 uit China blijft een drijver van succes', stelt Ives. 'In het eerste jaar van de gigafabriek in China zullen zo'n 150.000 bestelde auto's van de band rollen. Ook het aantal leveringen van model Y begint dit jaar op te lopen.'

'Hoe kan Tesla ZO duur zijn?' | Bull, Bear & Bas

De aandelen van Tesla zijn meer dan verdriedubbeld sinds begin dit jaar, ondanks de onzekerheden en fabriekssluitingen die het coronavirus met zich meebracht. Vorige week kondigde de autogroep aan zijn aandeel in vijf te splitsen. Daardoor kan het groeiende leger van jonge robinhoodbeleggers makkelijker investeren in de technologiegroep.

Het aandeel ging ruim 11 procent hoger.

Domino's

Domino's Pizza klom 2,6 procent. De pizzamaker zegt dat hij meer dan 20.000 werknemers gaat aannemen in de VS, waaronder leveringsspecialisten en pizzamakers. Dankzij de coronapandemie heeft de pizzabakker het een stuk drukker gekregen. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 13 procent tot 920 miljoen dollar, meer dan analisten hadden verwacht. In de VS stegen de verkopen zelfs met 16 procent.

Door de pandemie gingen overheden wereldwijd over tot lockdownmaatregelen, waarbij beleidsmakers een groot deel van de economie stillegden. Daardoor zagen veel restaurants hun inkomsten in het tweede kwartaal dramatisch teruglopen. Ook nu de lockdownmaatregelen zijn teruggedraaid, blijven consumenten voorzichtig met restaurantbezoek. Spelers als Domino's profiteren van de afname van het restaurantbezoek, omdat dat tot meer thuisbezorgbestellingen heeft geleid.

Dat het goed gaat met Domino's zie je ook aan de beurskoers. Het aandeel noteert sinds begin dit jaar al 36 procent hoger:

Apple

Het was een spannende dag voor het aandeel Apple , want het technologiebedrijf stond in de middag nog maar een zucht af van een beurswaarde van 2.000 miljard dollar. Om daar te komen moest het aandeel tot 467,78 dollar stijgen. Maar de onderneming speelde zijn winst kwijt en sloot 0,3 procent in de min op 458,43.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud