Netflix glijdt flink uit

©Alexander Heinl/dpa

Wall Street gaat hoger. Netflix krijgt een klap na een sombere prognose. BlackRock scoort beter dan verwacht.

Beleggers wegen het oplopende aantal coronabesmettingen af tegen de stimulusmaatregelen door overheden en centrale banken.

De Dow Jones wint rond 16 uur 0,1 procent

Netflix

Het aandeel Netflix krijgt een klap na een tegenvallend kwartaalrapport. De Amerikaanse streamingsreus zag de omzet in het tweede kwartaal met 25 procent stijgen, maar voor de rest van het jaar voorziet het bedrijf een zwakke groei.

Met de lockdown in het tweede kwartaal zag het bedrijf er 10 miljoen abonnees bijkomen. Maar nu de maatregelen zijn versoepeld stokt ook de groei van het aantal abonnees. Netflix rekent voor het derde kwartaal op 2,5 miljoen abonnees, terwijl de analistenconsensus op meer dan het dubbele rekende.

BlackRock

BlackRock kwam met kwartaalcijfers. De beleggingsreus zag de winst per aandeel met 22 procent stijgen naar 7,85 dollar. Dat is beter dan de analistenverwachting van 7 dollar, en onder andere te danken aan lagere belastingen en minder aandelen. BlackRock heeft in het tweede kwartaal 1,1 miljard dollar aan aandelen opgekocht.

De financiële reus zag de activa onder beheer klimmen tot 7.300 miljard dollar van 6.800 miljard in dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal zag het een instroom van 100 miljard dollar.

Meer dan ooit richten klanten zich op BlackRock nu ze toenemende onzekerheid hebben over de toekomst. En wij helpen ze met ons platform.
Larry Fink
CEO BlackRock

Het bedrijf profiteerde voorts van het succes van de trackers van iShares. Vooral de trackers die betrekking hadden op vastrentende waarden waren populair bij beleggers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud