Nieuwe CEO ABN AMRO bekend

©ANP XTRA

Volgens analisten is de keuze voor Robert Swaak de juiste. 'ABN AMRO heeft een doorgewinterde CEO nodig.'

Robert Swaak volgt Kees van Dijkhuizen op als CEO van ABN AMRO voor een periode van vier jaar. Dat meldt de Nederlandse grootbank op haar website. Swaak neemt het stokje over na de aandeelhoudersvergadering van 22 april. De toezichthouder moet de benoeming nog wel goedkeuren.

De aanstaande CEO vervulde eerder meerdere topfuncties bij PwC. Hij was daar onder andere financieel topman en voorzitter van de raad van bestuur.

'Swaak zal focussen op de verdere aanscherping en uitrol van de strategie om de bank toekomstbestendig te maken', klinkt het bij de grootbank. Daarnaast wil de bank meer doen om witwassen te voorkomen.

'Juiste keuze'

Albert Ploegh, een analist van ING, denkt dat de keuze voor Swaak te maken heeft met het recente onderzoek dat het Nederlandse openbaar ministerie startte naar de grootbank. 'De bank heeft een doorgewinterde CEO met een brede ervaring in de financiële sector nodig. Vooral omdat de topman aan de ene kant de strategie van de bank moet raffineren en implementeren en aan de andere kant een sterke focus moet hebben op het bestrijden van witwassen. Wij denken dat Swaak goed past bij de transitiefase waar de bank nu in zit.'

De analist blijft bij zijn 'houden'-advies en laat het koersdoel op 18,50 euro. 

Het aandeel stijgt 2,2 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud