Nieuwe topdag voor Nasdaq

©AFP

Big Tech ziet gezamenlijke beurswaarde met 600 miljard dollar stijgen sinds verkiezingen van dinsdag.

De Amerikaanse beurzen blijven goedgemutst na de presidentsverkiezingen, hoewel het nog altijd wachten is op een winnaar. De Dow Jones trok 2 procent hoger, de Nasdaq Composite won 2,6 procent.

Beleggers vonden opnieuw hun weg naar Big Tech. Apple , Amazon , Microsoft en Fabebook gingen elk minstens 2 procent de hoogte in. Alphabet was de enige met een beperktere winst van 1 procent, de moeder van Google bereikte woensdag al een recordkoers. Dit vijftal - Big Tech genoemd naar hun beurswaarde van minstens 700 miljard dollar - zag zijn gezamenlijke beurswaarde sinds de verkiezingen met 600 miljard dollar stijgen. Nu de Senaat in handen valt van de republikeinen, zakt het risico op een strengere regulering voor tech.

Dé 5G-belegging

De grootste uitschieter op de Nasdaq was evenwel Qualcomm met een sprong van ruim 12 procent naar een recordkoers. De chipontwerper legde veel beter dan verwachte resultaten en vooruitzichten voor. Het bedrijf profiteert naar eigen zeggen volop van de overgang naar 5G. Sinds begin dit jaar steeg Qualcomm met 60 procent.

Het regende donderdag koersdoelverhogingen voor Qualcomm. Rosenblatt Securities ziet het zo: ‘Qualcomm leverde schitterende resultaten af. Het is de beste manier om te spelen op de 5G-investeringsmarkt. En 5G zit nog maar in een vroeg stadium van groei.’ Morgan Stanley voegt eraan toe: ‘Elke mobilofoonoperator zal Qualcomm een licentievergoeding moeten betalen. 2021 ziet er fantastisch uit voor Qualcomm.’ In een interview met CNBC zie CEO Steve Mollenkopf dat 5G veel sneller zal uitgerold worden dan 4G.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud