Nike helpt Wall Street in de plus

©REUTERS

Lang bleef Wall Street niet tobben over de kwakkelende Europese economie.

Een Europese economie die steeds meer snelheid verliest en Chinees-Amerikaanse handelsbesprekingen die nergens heen gaan. Lang trok Wall Street het zich allemaal niet aan. De Dow Jones  sloot 0,1 procent hoger op 26.951 punten. 

De initiële verliezen werden uitgewist na de publicatie van een gunstig cijfer voor de Amerikaanse maakindustrie. De PMI, de indicator van de aankoopdirecteurs, steeg in september tot 51 van 50,3 in augustus. Het cijfer was hoger dan verwacht en suggereert dat de Amerikaanse economie ook na tien jaar expansie op toerental blijft.

Sterkste stijger was Nike  , met een winst van 1,2 procent. Beleggers rekenen er op dat de sportartikelenreus uit Oregon dinsdag nabeurs met een bijna traditiegetrouw sterk kwartaalrapport komt. 

In de technologiesector verstevigde Apple  0,8 procent. De maker van de iPhone diende 15 aanvragen tot vrijstelling van importheffingen in en tien daarvan worden ingewilligd. Het bedrijf wist ook een dikke vis te strikken voor een boekenprogramma op Apple TV: Oprah Winfrey. De gevierde presentatrice zal meewerken aan een wereldwijde boekenclub en interviews met auteurs zullen eerst exclusief op Apple TV vertoond worden.

Boeing  liet 0,6 procent liggen. De Europese concurrentiewaakhond gaat het overnamebod van Boeing op de divisie commerciële vliegtuigen van het Braziliaanse Embraer onderzoeken. Het onderzoek kan tot vijf maanden in beslag nemen. Als het bod van 4,75 miljard dollar slaagt, is het de eerste grote deal in de commerciële vliegtuigbouw in tientallen jaren. De overname zou de verhoudingen binnen het wereldwijde duopolie (van Boeing en Airbus) herkneden, en westerse vliegtuigconstructeurs versterken tegen nieuwkomers als China, Rusland en Japan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud