Nvidia splitst aandeel in vier

CEO Jen-Hsun Huang van Nvidia tijdens een toespraak in Las Vegas. ©Bloomberg

De chipsensatie maakt zijn aandeel democratischer en krijgt daarvoor applaus van beleggers.

Hoewel in de VS steeds meer brokers populaire aandelen in stukken (fracties) aanbieden, trachten de meeste bedrijven de prijs voor één aandeel toch democratisch te houden. Vorig jaar splitsten Apple en Tesla hun aandeel. Over Amazon , waarvan één aandeel meer dan 3.000 dollar kost, verschijnen vaak geruchten over een split, maar voorlopig blijft een dergelijk bericht uit.

Nvidia , een toeleverancier van chips voor de games en serverindustrie, gaat vanaf 20 juli zijn aandeel in vier splitsen. Dankzij dit bericht gaat het aandeel ruim 3 procent hoger op een vrijwel stabiel Nasdaq.

De split gebeurt via een bonusdividend: voor elk aandeel in bezit krijg je daags voordien drie nieuwe aandelen. Tesla werkte vorig jaar op dezelfde manier en dat zorgde in België voor onrust over de fiscale behandeling. Maar een fiscale strop bleef uit.

Duur of goedkoop?

Er bestaat duidelijk geen consensus over wat een goedkoop of duur aandeel is. De Zweedse holding Investor vond het de voorbije week nodig zijn aandeel te splitsen in vier. Omgerekend naar euro lag de presplit-koers op amper 70 euro. Dan is een aandelensplit bij Sofina meer op zijn plaats met een koers die vrijdag 1 procent verstevigde op 329 euro. Temeer daar in onze contreien, beleggen in fracties nog niet is ingeburgerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud