Obligaties Vranken-Pommery na één dag uitverkocht

Champagne van het huis Vranken-Pommery. ©Thierry du Bois

De obligatie-uitgifte van het Franse champagnehuis is vrijdagavond vervroegd afgesloten.

'De uitgifte is een zeer groot succes, zowel bij particuliere als bij institutionele beleggers', zegt KBC, dat de uitgifte begeleidde. De bank voegt eraan toe dat er een 'zeer significante overinschrijving was van het totale emissiebedrag.'

Dat wil zeggen dat de vraag naar obligaties veel hoger was dan 145 miljoen euro. Vranken-Pommery zei bij de lancering dat het 65 tot 145 miljoen wilde ophalen.

Sommige beleggers zullen dus niet alle obligaties krijgen die ze hebben gevraagd. De beleggers die via KBC hebben ingeschreven op de obligaties zullen wellicht maandag via de website vernemen hoeveel obligaties ze krijgen.

De obligaties op drie, vijf en zeven jaar bieden nettorendementen tussen 1,76 en 2,43 procent. De honger naar dit soort obligaties is groot, omdat de rente op staatsobligaties, spaarboekjes, kasbons en termijnrekeningen veel lager is.

Verscheidene analisten reageerden bij de aankondiging lauw op de voorwaarden van de obligaties. Ze merkten op dat de schuldgraad van Vranken relatief hoog is. Maar het succes van de uitgifte geeft aan dat beleggers die kritische bedenkingen hebben genegeerd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud