Wall Street sluit overwegend hoger

©Bloomberg

De Amerikaanse beurzen stonden grotendeels in het groen. J.M. Smucker kwam met een goed kwartaalrapport en ging stevig hoger.

Wall Street was overwegend positief gestemd ondanks een slecht economisch cijfer. Een indicator van het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in augustus met 6,9 punten gezakt naar 84,8 punten, het laagste peil sinds 2014. Economen hadden een stijging van de indicator naar 93 punten voorspeld. De consumenten zijn vooral somberder over de huidige economische toestand, maar ook over de economische vooruitzichten.

De S&P500 klom 0,4 procent en de Nasdaq 0,8 procent. De Dow Jones sloot 0,2 procent lager.

J.M. Smucker

J.M. Smucker vloog bijna 7 procent omhoog. De Amerikaanse fabrikant van onder meer jam, pindakaas, gelei en fruitsiroop kwam met een sterker dan verwacht kwartaalrapport. De voedingsproducent landt op een winst per aandeel van 2,37 dollar tegenover een consensus van 1,67 dollar.

Daarnaast verhoogt de groep de vooruitzichten voor het boekjaar 2021. De groep voorziet een winst per aandeel tussen 8,20 en 8,60 dollar. De omzet zal tot 1 procent groeien. Eerder voorzag het bedrijf een winst per aandeel tussen 7,90 en 8,30 dollar en een omzetkrimp van 1 à 2 procent.

ExxonMobil

De olie- en gasproducent ExxonMobil dook meer dan 3 procent lager nu het aandeel vanaf 31 augustus uit de Dow Jones gaat. De onderneming was tien jaar geleden nog het grootste bedrijf ter wereld en zat meer dan honderd jaar in de prestigieuze Amerikaanse beursgraadmeter. Ook farmaceut Pfizer en defensie- en lichtvaartconcern Raytheon Technologies vallen uit de Dow en gaven terrein prijs.

De nieuwkomers in de index zijn het softwarebedrijf Salesforce , het industrieconcern Honeywell International en de biotechnoloog Amgen . Zij gaan hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud