Advertentie

Pinterest kwart hoger bij beursdebuut

©AFP

Het digitale prikbord Pinterest maakt donderdag zijn beursdebuut op Wall Street met een openingswinst van 25 procent.

Pinterest, het digitale prikbord dat mensen helpt verzamelingen aan te leggen van online plaatjes, kreeg een introductieprijs van 19 dollar. Door de grote beleggersvraag lag die prijs boven de aanvankelijke prijsvork uit het prospectus.

De beurskoers opende donderdag op 23,75 dollar, 25 procent hoger dan de IPO-prijs. Daarmee kwam Pinterests beurswaarde uit op bijna 13 miljard dollar. Ook de taxi-app Lyft ging hoger bij haar beursdebuut eind vorige maand - plus 21 procent bij de openingskoers - maar noteert intussen bijna 20 procent onder de IPO-prijs.

Financiële cijfers

De cijfers van Pinterest zijn die van een typisch groeiaandeel. De omzet in het eerste kwartaal van 2019 schat het bedrijf op 198,9 tot 201,9 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dat 134,1 miljoen, waardoor de omzet met 51 tot 54 procent is gegroeid. 

Pinterest maakt nog verlies, maar de rode cijfers krimpen.

De omzet wordt gestuwd door het snel toenemende aantal gebruikers. Het aantal maandelijks actieve gebruikers steeg in het eerste kwartaal met 22 procent. Uit elk van die gebruikers weet het bedrijf ook meer omzet te puren. De omzet per gebruiker stijgt met 24 tot 26 procent, met dank aan het grotere aantal advertenties dat gebruikers te zien krijgen.

Pinterest maakt nog altijd verlies, maar de rode cijfers krimpen. Het nettoverlies in 2018 bedroeg 63 miljoen tegen 132 miljoen in 2016.

Visualiseren van dromen

Pinterest helpt gebruikers bij het visualiseren van hun dromen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld wel een vaag idee van hoe ze hun toekomstige huis ingericht willen hebben, maar kunnen dat niet onder woorden brengen. Daardoor is het lastig de dromen te realiseren.

Pinterest stuurt gebruikers plaatjes op basis van hun interesses, die ze dan kunnen verzamelen op hun prikbord. Op basis van de keuzes van de gebruiker worden de gegeven plaatjes steeds meer gepersonaliseerd. Het prikbord geeft de gebruiker een beter beeld van wat zijn doelen zijn.

Het aandeel Pinterest sloot met een winst van bijna 29 procent op 24,46 dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud