Reddit-beleggers springen weer op GameStop

Een GameStop-winkel in Manhattan, New York ©REUTERS

Het aandeel GameStop verdubbelde woensdag in waarde. Beleggers hopen op een strategiewissel na het ontslag van financieel directeur Jim Bell.

Het persagentschap Bloomberg meldde dinsdag dat Jim Bell, de CFO van de keten van videogameswinkels, aan de deur was gezet wegens meningsverschillen over de strategie. In de nabeurshandel ging het aandeel GameStop daarop 4,8 procent hoger.

Een voorproefje van wat er woensdag zou gebeuren: toen verdubbelde het aandeel ruimschoots (+104,1%) tot 91,71 dollar. Dat is nog altijd een heel eind onder de pieken van eind januari, toen Reddit-beleggers elkaar opjutten om GameStop te kopen (en een short squeeze veroorzaakten), maar het gaat wel opnieuw die richting uit.

Het nieuws van het ontslag van Bell werd woensdag opgepikt op het Reddit-platform. Het wordt als een signaal gezien dat GameStop goed op weg is om een comeback te maken.

Ryan Cohen

Volgens Bloomberg werd Bell de laan uitgestuurd om plaats te maken voor een manager die meer op de golflengte zit van de activistische investeerder en bestuurder Ryan Cohen. Die dringt al een tijd aan om GameStop om te vormen van een retailer met bakstenen winkels in een e-commercebedrijf.

Cohen heeft een belang van 13 procent in GameStop opgebouwd en is daarmee de grootste individuele aandeelhouder. Hij wil van GameStop een meer rechtstreekse concurrent van Amazon.com maken.

Bell was sinds juni 2019 financieel directeur en wordt vervangen door Diana Jajeh, de hoofdboekhouder van GameStop.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud