Advertentie

Resultaten GameStop stellen teleur

©REUTERS

De gehypete spelletjeswinkel zag de onlineverkopen stijgen, maar ging over het algemeen onder de lat.

GameStop komt dinsdag met resultaten. De winst per aandeel komt uit op 1,34 dollar, lager dan de door analisten verwachte 1,43 dollar. De verkoop ging 3,3 procent lager tot 2,12 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op 2,24 miljard. De vergelijkbare verkopen gingen wel 6,5 procent hoger, maar ook daar had de markt gerekend op een toename met 8,1 procent.

Fans van het aandeel rekenen erop dat GameStop 'het Amazon van de spelletjeswereld' wordt.

Positief is dat de e-commerceverkoop met 175 procent steeg en in het vierde kwartaal 34 procent van de nettoverkopen uitmaakte. Een jaar eerder was dat nog maar 12 procent. De onlineverkopen zijn van belang voor GameStop, omdat de fans van het aandeel - veelal Reddit-beleggers - erop rekenen dat de bakstenen winkelketen zich omvormt tot een gigantische onlinespeler. Ze hopen erop dat GameStop 'het Amazon van de spelletjeswereld' wordt.

De resultaten zijn de eerste sinds de belangrijke investeerder Ryan Cohen, miljardair en medeoprichter van de online verkoper van dierenvoeding Chewy, het bedrijf wil omvormen in een e-commercebedrijf. Dat nieuwe bedrijf zou de concurrentie van spelers als Target en Walmart aankunnen. Ook zou het kunnen opboksen tegen techgiganten als Microsoft en Amazon.

Het aandeel zakt nabeurs meer dan 6 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud