Advertentie

Robinhood sluit 50 procent hoger

©REUTERS

Het aandeel Robinhood schoot ver boven de koers waartegen het vorige week naar de beurs trok.

De tradingapp Robinhood ging dinsdag al 25 procent hoger tot boven de IPO-prijs van 38 dollar, maar maakte het woensdag helemaal bont op de Nasdaq. Het aandeel klom kort na de opening met ruim 80 procent naar een piek van 85 dollar. Daarna viel het terug, maar het sloot nog altijd ruim 50 procent hoger dan dinsdag op 70,39 dollar. De handel werd door de heftige koersschommelingen eerder op de dag kort onderbroken, maar daarna hervat.

Tegen 70 dollar noteerde Robinhood 84 procent boven zijn introductieprijs. Dat is opvallend, want toen het Amerikaanse aandeel vorige week debuteerde, ging het op de eerste handelsdag 8 procent lager.

Dit keer helpt een legertje retailbeleggers de koers hoger. Dinsdag al kochten particuliere beleggers voor 19,4 miljoen dollar Robinhood-aandelen. Daarmee was de tradingapp, die razend populair werd bij jonge beleggers tijdens de coronacrisis, het zesde meest gekochte aandeel op handelsplatformen volgens de data van Vanda Securities.

Beleggersgoeroe

Het optimisme rond het aandeel is te danken aan de beleggersgoeroe Cathie Wood, de uitgeefster van de populaire ARK Innovation ETF's. Die besloot om voor haar trackers aandelen van de beleggingsapp te kopen. Volgens de Amerikaanse zakenzender CNBC had Wood al 3,15 miljoen aandelen gekocht sinds de beursintroductie en daar kwamen er dinsdag nog 89.622 bij. Dat nieuws wakkerde het vuur verder aan.

'Het lijkt erop dat retailbeleggers mee op de kar springen', zegt John Heagerty, een analist van Atlantic Equities, die zelf een koopadvies en een koersdoel van 65 dollar voor Robinhood hanteert. Heagerty is wat bezorgd over de hoge volatiliteit. 'Het is niet normaal voor een aandeel om zo hard te bewegen op zo'n korte termijn. Dat kan institutionele beleggers afschrikken.'

Hype

Dat sprake van een hype is, bewijst de sentimentmeter SwaggyStocks. Die zegt dat Robinhood het meest genoemde aandeel is op de pagina WallStreetBets op het Reddit-forum.

Op Reddit komen retailbeleggers samen om elkaar op te jutten om bepaalde aandelen te kopen. Eerder joegen ze de koersen van de kwakkelende gamewinkel GameStop en de met schulden overladen bioscoopgroep AMC al door het dak.

De druk tradende Reddit-beleggers maakten hun opgang tegelijk met Robinhood. Dat laatste garandeerde de makkelijke handel in aandelen via een hippe app, terwijl Reddit het sociale medium werd waarop traders aandelentips uitwisselden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud