S&P500 sluit af op record

©BELGAIMAGE

Wall Street sloot vrijdag hoger af. Het aandeel waar het meest over gesproken werd, is evenwel Deens: Orphazyme.

De Dow Jones eindigde stabiel en de Nasdaq won 0,4 procent. Voor de brede S&P500 was er een winst van 0,2 procent, voldoende voor een vers slotrecord op 4.247 punten.

Op de beurs van Kopenhagen steeg Orphazyme vrijdag met bijna 140 procent. Die stijging was het gevolg van actie donderdagavond op Wall Street. Van het Deense biotechbedrijf zijn ook Amerikaanse effecten (ADS) in omloop. Orphazyme blijkt de nieuwste hype onder Reddit-beleggers. 'De enige logische verklaring is dat Denemarken plots een eigen memestock heeft', zegt de broker Nordnet.

In tegenstelling tot een bedrijf als AMC kiest Orphazyme ervoor de boel niet verder op te poken op Reddit, integendeel. 'Wij hebben geen idee waarom ons aandeel stijgt. Wie onze aandelen koopt, kan een groot verlies oplopen', waarschuwde de groep. 'We hebben geen weet van een wijziging in onze klinische studies of in onze financiële situatie, die de koersopstoot kan verklaren.' Op een bepaald moment stegen de ADS zelfs met 1.387 procent donderdag. Ze sloten meer dan 300 procent hoger af. Vrijdag zakten de ADS met ruim 50 procent.

Orphazyme heeft voor het middel arimoclomol een aanvraag lopen bij de farmawaakhond FDA voor de ziekte van Niemann-Pick type C. De aanvraag wordt prioritair behandeld en allicht komt er een oordeel op 17 juni. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud