S&P500 sluit voor het eerst boven 4.000 punten af

Een handelaar op Wall Street. ©AFP

Onder impuls van sterke economische cijfers en van een revival van de technologiesector, bereikte de brede S&P500 een nieuwe mijlpaal.

Wall Street begon donderdag positief en kreeg om 16 uur Belgische tijd een extra impuls. Uit een rapport van de ISM, Institute of Supply management, bleek dat de Amerikaanse industrie in maart het meest is gestegen sinds 1983. Die uitzonderlijke cijfers wijzen op een economie die op het punt staat te versnellen. ISM meldt dat 17 van de 18 onderzochte industrieën groei kennen, met textiel, elektrische apparatuur en computers op kop.

De Dow Jones sloot een halve procent hoger, de Nasdaq won 1,8 procent. De meeste aandacht ging deze keer evenwel naar de S&P500-index die meer 1 procent won en afsloot boven 4.000 punten. Het duurde 21 maanden voor deze brede aandelenindex van 3.000 naar 4.000 punten ging.

Technologische sterkhouders

De S&P500 profiteerde zowel van het economisch optimisme als van herstel van de technologieaandelen. Zo was Micron , de bouwer van computerchips , een uitblinker. Micron boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 603 miljoen dollar, in vergelijking met 405 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg van 4,80 miljard dollar naar 6,24 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Micron verwachtte een omzet tussen 6,20 tot 6,25 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op 6,19 miljard dollar. De beurskoers steeg meer dan 4 procent.

De virtuele marktplaats die zich specialiseert in landbouwproducten, Pinduoduo , deed het nog beter met een stijging van zowat 7 procent. Het Chinese Pinduoduo heeft sinds kort meer gebruikers dan concurrent Alibaba.

Gezondheidsaandelen

Bij de corona-aandelen waren er zowel winnaars als verliezers. De producent van gezondheidsproducten Quidel heeft toestemming gekregen om zijn coronazelftest te verkopen in de VS. De test benadert de accuraatheid van de PCR-test, 83,5 procent bij een positieve uitslag en 99,2 procent bij een negatieve.Het aandeel ging 1,9 procent hoger.

Johnson & Johnson moest na een vergissing in een fabriek 15 miljoen vaccindosissen weggooien. De productie van zijn coronavaccin loopt vertraging op wegens extra controles in de fabriek in Baltimore. Het aandeel beperkte het verlies tot 0,9 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud