Sectorrotatie is terug op Wall Street

©REUTERS

De techbeurs Nasdaq sloot met winst, terwijl de industriegraadmeter Dow Jones in het rood sloot.

De sectorrotatie is weer helemaal terug, maar niet op de manier waarop u zou denken. Want dit keer zijn het de aandelen van de 'oude' economie die in de verkoop gaan, terwijl beleggers hun zakken vullen met techaandelen. Daardoor ging de industriegraadmeter Dow Jones donderdag 0,6 procent lager, terwijl de techindicator Nasdaq maar liefst 0,9 procent steeg. Een zeer opvallend verschil dus.

En dat terwijl gisteren bleek dat de bestuurders van de Amerikaanse centrale bank (Fed) twee renteverhogingen verwachten in 2023, waardoor het monetaire beleid veel sneller verstrengd dan eerder gedacht. Normaal gezien zouden de vooruitzichten op een hogere beleidsrente de technologie-aandelen juist het meeste raken, omdat een groot deel van de winsten in deze sector in de toekomst ligt. Een hogere rente verlaagt de huidige waarde van toekomstige winsten.

Maar van die logica trekt tech zich helemaal niets aan. Videobeldienst Zoom veerde meer dan 3 procent op, thuisfitnessbedrijf Peloton klom met bijna 5,2 procent en de elektrische autobouwer Nio steeg met 5,2 procent. Ook Big Tech deed het goed. Microsoft steeg 1,4 procent, Apple veerde 1,3 procent op, Facebook klom met 1,6 procent en ging met 2,2 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud