Nasdaq sluit op zucht van record

©AFP

Een ijzersterk Amerikaanse jobrapport zette vooral de Dow in vuur en vlam. De Nasdaq steeg minder, waardoor het net geen slotrecord neerzette.

De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag stevig hoger. Beleggers trokken zich op aan een veel beter dan verwacht jobrapport. De Dow-Jones  steeg 3,2 procent hoger op 27.110 punten. De Nasdaq Composite  won 2,1 procent tot 9.814 punten. 

De met (bio)technologieaandelen volgestouwde Nasdaq sloot daarmee amper 3 punten onder het slotrecord van 19 februari (zie grafiek). Apple  zette wel een record neer en won reeds 50 procent sinds het dieptepunt van maart. 

Slack Technologies  , de expert in zakelijke chat met als beursticker WORK was de grote dissonant op Nasdaq met een verlies van 14 procent. Slack presenteerde sterke kwartaalcijfers en kon duidelijk munt te slaan uit de coronacrisis. Er was veel interesse in de diensten van Slack doordat bedrijven massaal medewerkers vanuit huis lieten werken. Niettemin maakt Slack een duik omdat het de prognoses voor het gehele boekjaar intrekt. Slack verwijst naar de onzekerheid wegens Covid19. Bovendien ziet het de vraag tanen bij enkele grote klanten in zwaar getroffen industrieĆ«n zoals de luchtvaartsector. Last but not least, was het aandeel dit jaar al 80 procent gestegen. 

Coronaverliezers

Op de NYSE waren veel coronaverliezers in trek. Een typisch voorbeeld is Royal Caribbean , de uitbater van cruises, dat een vijfde hoger ging. Dat aandeel werd tijdens de coronacrisis afgeslacht maar sinds het dal in maart, ging het aandeel maal drie. Het bedrijf is volop reserveringen aan het binnenkrijgen voor cruises later op het jaar of in 2021. 

Tiffany  won 6,5 procent tot 121,99 dollar. Volgens door Reuters geciteerde bronnen wil LVMH voorlopig de biedprijs niet heronderhandelen. Ter herinnering: in november was LVMH akkoord de Amerikaanse juwelenketen over te nemen voor 135 dollar cash per aandeel. De voorbije weken rezen twijfels over deze deal en dook de beurskoers zo'n 15 procent onder de biedprijs. Volgens dezelfde bronnen was topman Bernard Arnault er wel degelijk voorstander van om een lagere prijs te bedingen door de coronacrisis. Maar nadat hij kennismaakte met de juridische gevolgen van het afblazen van een deal, zou hij - voorlopig - akkoord zijn de originele deal te bevestigen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud