‘Slack trekt in juni of juli of naar de beurs'

Co-stichter en CEO Stewart Butterfield van Slack. ©Bloomberg

Slack, de specialist in zakelijke chatberichten, wil in juni of juli naar de New York Stock Exchange (NYSE). Net als Spotify kiest Slack voor een niet-klassieke beursgang.

Voor NYSE is de komst van Slack - waarover The Wall Street Journal bericht - een nieuwe ‘tech’-overwinning ten koste van Nasdaq. Die beurs was vroeger de logische keuze voor techgiganten als Microsoft, Apple en Alphabet (Google). Maar de jongste jaren trekt NYSE steeds meer techspelers naar zich toe, zoals Twitter (2013), Snap (2017) en Spotify (2018). Nog deze maand zou Uber, de ‘eenhoorn der eenhoorns’, op NYSE volgen. Een unicorn is een niet-genoteerde techstart-up met een waarde van meer dan 1 miljard dollar.

Terwijl de taxi-app Uber een waardering zou hebben van rond 120 miljard dollar, werd Slack vorig jaar door privé-investeerders gewaardeerd op 7,1 miljard dollar.

Net als Spotify vorig jaar kiest de groep uit San Francisco voor een directe notering. Daarbij werkt de beursnieuwkomer niet samen met begeleidende bankiers, wordt geen vers geld opgehaald en is er geen introductieprijs.

7,1 miljard
De geschatte waardering van Slack bedraagt 7,1 miljard dollar.

Dat de beursgang van Spotify vorig jaar zonder kleerscheuren verliep, heeft Slack mogelijk geïnspireerd. De Zweedse muziekstreamer noteert rond 140 dollar, tegenover een ‘referentieprijs’ van 132 dollar. Die referentieprijs wordt door NYSE bepaald zonder tussenkomst van (dure) bankiers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud