Slack schiet 48 procent hoger bij beursdebuut

Slack maakt vandaag zijn debuut op de New York Stock Exchange. ©REUTERS

De zakelijke chatapp Slack zag zijn waarde op de eerste beursdag exploderen tot 23 miljard dollar. Midden vorig jaar was dat nog maar 7 miljard.

Met techbedrijf Slack trok donderdag een volgende 'eenhoorn' - een startup met een waarde van minstens 1 miljard dollar - naar de Amerikaanse beurs.

Slack deed dat - net als Spotify vorig jaar - zonder zijwieltjes. Het koos voor een 'directe notering', waardoor er geen introductiekoers was en er geen banken waren om de koers te stabiliseren.

De eerste koers werd pas drie uur na de openingsbel gevormd. Die bedroeg 38,5 dollar, 48 procent boven de referentiekoers van 26 dollar, die de New York Stock Exchange (NYSE) had vastgelegd.

Daarna ging het aandeel tot 61 procent hoger tot 42 dollar. Om in laatste uren terug omlaag te gaan richting openingskoers. Het aandeel sloot op 38,62 euro, goed voor een winst van 48,5 procent. 

Houvast

De referentiekoers diende enkel om gespecialiseerde marktmarkers een houvast te bieden bij het bepalen van een openingskoers, waarvoor ze koop- en verkooporders in evenwicht proberen te brengen.

Een beurswaarde van 23 miljard dollar betekent een stevige winst tegenover de laatste private financieringsronde vorig jaar. Toen kreeg Slack een prijskaartje van 7,1 miljard dollar mee.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud