Advertentie

Streaming redt Disney

©REUTERS

De streamingdienst Disney+ heeft al 73 miljoen betalende leden. Het aandeel Disney schiet hoger.

Het entertainmentbedrijf Disney kwam donderdagavond met beter dan verwachte kwartaalresultaten. De omzet daalde met 23 procent tot 14,7 miljard dollar, terwijl analisten maar een omzet van 14,2 miljard hadden voorzien. Het verlies per aandeel kwam uit op 20 dollarcent, beter dan het verlies van 71 dollarcent dat de markt had verwacht.

Disney maakte ook bekend dat Disney+ aan het einde het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 73 miljoen betalende leden had. 'Dat is veel meer dan onze prognoses voor het eerste jaar van de streamingdienst', zegt CEO Bob Chapek.

Chapek is tevreden met de resultaten. 'Zelfs met de onderbreking door de coronapandemie zijn we in staat geweest om onze activiteiten goed te managen en om belangrijke stappen te zetten voor onze groei op lange termijn. De echte lichtpunten zijn onze direct-to-consumeractiviteiten.' Met direct-to-consumer bedoelt Chapek diensten als Disney+ waarbij tussen Disney en de consument geen tussenpartij meer staat.

Pretparken

De grootste impact van de coronapandemie voelt Disney in zijn pretparktendivisie. Door de beperkende maatregelen die overheden opleggen om het coronavirus tegen te gaan was het bedrijf verplicht bepaalde pretparken te sluiten of op een beperktere capaciteit te laten draaien (een lager aantal maximum bezoekers).

Disney schat dat de aan de pandemie gelieerde kosten neerkomen op 1 miljard dollar voor het boekjaar 2021, hoewel de onderneming wel zegt dat die inschatting kan wijzigen als er veranderingen komen in de beperkende maatregelen.

Het aandeel ging nabeurs een stevige 5,4 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud