Tech krijgt tikken

©AFP

Wall Street ging lager. De sectorrotatie houdt aan nu beleggers groeiaandelen verruilen voor aandelen uit de 'oude' economie.

De ene index is de andere niet op Wall Street. De industriegraadmeter Dow Jones ging vrolijk 0,1 procent lager, terwijl de technologiebeurs Nasdaq een stevige 2,6 procent verloor. Daarmee zette de sectorrotatie zich stevig voort.

Beleggers zetten vol in op de heropening van de economie nu een steeds groter gedeelte van de westerse bevolking haar eerste vaccinprikje heeft gekregen. Daardoor zien we in de VS en in een aantal Europese landen versoepelingen in het coronabeleid. Dat leidt ertoe dat de economie fors kan herstellen. Een extra boost komt daarbij van de ongekende stimulus van de Amerikaanse overheid.

Beleggers ruilen techaandelen - de grote winnaars van de pandemie - voor aandelen in de oude economie die een hefboom hebben op het mogelijk forse herstel.

Dus verruilen beleggers de techaandelen - de grote winnaars van de pandemie - voor aandelen in de oude economie die een hefboom hebben op het mogelijk forse herstel. Een fors herstel lezen we ook in de grondstoffenmarkten, waar inmiddels bijna iedere grondstof in een forse rally zit.

Het geld stroomt ook uit Big Tech. Apple leverde 2,6 procent in, Microsoft verloor 2,1 procent, Amazon zakte 3,1 procent, Facebook schoof 4,1 procent uit, Alphabet kreeg een knauw van 2,4 procent en Tesla slipte met 6,4 procent uit de bocht.

Trade Desk dondert lager

Het aandeel Trade Desk donderde ruim 25 procent lager op Wall Street. De groep die advertentiesoftware biedt aan bedrijven kwam nochtans met beter dan verwachte kwartaalresultaten.

De omzet ging 36,8 procent hoger tot 219,8 miljoen dollar, terwijl analisten maar een omzet van 216,9 miljoen dollar hadden voorzien. De winst per aandeel kwam uit op 1,41 dollar terwijl de consensus maar rekende op 80 dollarcent.

En ook de verwachtingen waren beter dan voorzien. Want Trade Desk voorziet voor het tweede kwartaal 259 miljoen dollar aan omzet waar het analistenleger maar op 253 miljoen rekende. Blijkbaar rekenden beleggers dus op veel meer dan de analistenconsensus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud