Techreuzen Apple en Facebook krijgen Wall Street niet hoger

Handelaars op Wall Street. ©AFP

Ondanks sterke resultaten van de zwaargewichten Apple en Facebook, gaat Wall Street donderdag in het rood.

Beleggers schrokken van het bericht dat China twijfelt of een alomvattend handelsakkoord met de Verenigde Staten wel mogelijk is. Chinese overheidsfunctionarissen zouden zich onder meer zorgen maken over het impulsieve karakter van president Donald Trump.  De handelsvrees compenseert de veelal sterke bedrijfsresultaten.

De Dow Jones noteert 1 procent in het rood, de Nasdaq  verliest 0,4 procent.

De grote techconcerns zijn aan het feest. Apple  wint 1,5 procent. De verwachtingen van de iPhone-maker voor het feestdagenkwartaal liggen hoger dan verwacht.

Ook Facebook  (+2,4%) overtrof de verwachtingen, zowel qua omzet als winst. Het socialemediabedrijf profiteerde van de gestegen advertentie-inkomsten.

Twitter (-1,9%)  is dan weer de kop van Jut. Topman Jack Dorsey heeft besloten alle politieke advertenties te weigeren. Minder inkomsten dus. 

Uitblinker van de dag is Kraft Heinz  met een winst van 12 procent. De winst per aandeel kwam uit op 69 cent, een pak meer dan verwacht (54 cent). De omzet lag met 6,08 miljard dollar in de lijn der verwachtingen. 'We zaten in het derde kwartaal nog altijd onder ons potentieel, maar we tonen wel verbetering tegenover het eerste semester', zei CEO Miguel Patricio. De producent van onder meer kaas en ketchup kampt al een tijdje met een teruglopende omzet. 'We hebben de sterkte van onze merken overschat', zei grootaandeelhouder Warren Buffett daar in het verleden over. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud