Apple sluit 10 procent hoger af

De zetel van Nasdaq in New York. ©Bloomberg

Apple, Facebook en Amazon waren de sterren van de dag op Wall Street. Maar Alphabet mocht niet mee doen aan het Big Tech-feestje.

De Nasdaq-reuzen Amazon , Facebook en vooral Apple schoten hoger na beter dan verwachte kwartaalresultaten van donderdagavond.

Alphabet was de pineut en verloor ruim 3 procent. De moeder van Google maakte voor het eerst in de geschiedenis een omzetdaling bekend. De coronapandemie drukt op de advertentieinkomsten.

27 koersdoelverhogingen

Amazon-CEO Jef Bezos beloofde vorig kwartaal om alle winst weg te geven aan Covid19-gerelateerde kosten, maar de omzet steeg door de bestellingen van de vele thuisblijvers zo snel dat het uiteindelijk een recordwinst werd. Amazon krijgt vandaag 27 koersdoelverhogingen van dolenthousiaste analisten. Zes onder hen hanteren een koersdoel van minstens 4.000 dollar. Dat impliceert nog eens een kwart erbij.

De prijs van een iPhone

Ook Apple profiteerde van het vele thuiswerken (veel vraag naar Mac’s en dergelijke) en van het succes van zijn goedkoopste model, de iPhone SE. De prijs van het aandeel eindigde vrijdag liefst 10 procent in de plus. Het ging voor het eerst sinds de 7-voor-1 aandelensplit in 2014 boven 400 dollar, en boven de prijs van de iPhoneSE in de VS.

Om het aandeel toegankelijker te maken voert Apple eind deze maand een 4-voor-1 aandelenspit door. Apple zal hierdoor nog maar het 15de invloedrijkste Dow Jones-lid zijn, in plaats van het – met voorsprong - invloedrijkste. De oudste index ter wereld baseert zich immers op beurskoersen, in plaats van op marktkapitalisaties. Of de split goed nieuws is voor de houders van Dow Jones-trackers zal de toekomst uitwijzen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud