Tesla meer waard dan 3 grootste Duitse autobouwers

Tesla is nu meer waard dan de drie grootste Duitse autobouwers. ©REUTERS

Wall Street staat op verlies na slechte economische cijfers. Tesla scheurt Das Auto voorbij.

De Amerikaanse beurzen stonden in de min na wederom slechte economische cijfers. Naast de slechte groeicijfers uit Europa was er donderdag ook het nieuws dat het aantal werklozen in de VS vorige week is toegenomen met 3,8 miljoen. In enkele weken zijn er door de coronacrisis 30 miljoen werklozen bijgekomen. Het cijfer wijst nog maar eens op de ernstige schade die de coronacrisis toebrengt aan de Amerikaanse economie.

De Dow Jones zakte 1,2 procent.

Tesla

Het aandeel Tesla ging 2,3 procent lager ondanks de mooie kwartaalcijfers van woensdagavond. Het bedrijf is nu - ondanks de koersdaling - meer waard dan de drie grootste Duitse autobouwers: Volkswagen, Daimler en BMW.

De sneller dan verwachte doorbraak van elektrische auto's en de kentering in de resultaten van Tesla heeft het aandeel dit jaar al meer dan 90 procent hoger gestuwd, de beste prestatie van de 100 steraandelen op Nasdaq. 

Woensdag bleek dat Tesla in het traditioneel zwakke eerste kwartaal voor het eerst nettowinst voorleggen, zowel gemeten naar de eigen definitie als volgens de Amerikaanse boekhoudnormen. Bovendien bleek de nieuwe mini-SUV Model Y al meteen tot de winst bij te dragen, terwijl alle andere modellen eerst opstartverliezen moesten wegwerken. 

CEO Elon Musk kruidde de analistenconferentie nog even met een tirade tegen de lockdown. 'Je kunt mensen niet verplichten om buiten te komen. Maar zeggen dat mensen hun huis niet uit mogen en hen arresteren als ze dat toch doen dat is fascistisch. Dat is niet democratisch', foeterde Musk tijdens een uitwisseling met de invloedrijke Morgan Stanley-autoanalist Adam Jonas.

McDonald's

McDonald's verloor 0,1 procent. De fastfoodketen zag de omzet stevig dalen, omdat veel restaurants van McDonald's gesloten zijn door de coronacrisis. In China zijn bijna alle filialen inmiddels weer open. Daarnaast opent McDonald's in steeds meer landen zijn McDrive, waar klanten het eten met de auto kunnen ophalen. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud