Tesla schiet hoger tot record

©REUTERS

De Amerikaanse beurzen staan op winst. Tesla stijgt tot een nieuw record, waardoor het nu meer dan 300 miljard dollar waard is.

De beurzen in New York gaan hoger ondanks het almaar oplopende aantal besmettingen in de VS. Afgelopen weekend schoot het aantal dagelijkse infecties in de Amerikaanse staat Florida boven 15.000.

De Dow Jones wint 1,1 procent.

Tesla

Tesla tikt wederom een record aan. Dit keer gaat het aandeel bijna 15 procent hoger tot 1.724 dollar. Daarmee duwen beleggers de waarde van de producent van elektrische wagens voorbij de grens van 300 miljard dollar. Steeds meer beleggers gokken erop dat het aandeel opgenomen kan worden in de brede Amerikaanse graadmeter S&P500.

Om in aanmerking te komen voor een opname in de index moet het bedrijf vier opeenvolgende kwartalen winst boeken. Dat betekent dus dat Tesla in aanmerking komt als het een winst tevoorschijn weet te toveren in zijn cijfers over het tweede kwartaal die het op 22 juli publiceert. En die kans zit er zeker in, want vorige week kon de groep al sterker dan verwachte cijfers presenteren voor de kwartaalleveringen. Tesla zou in het tweede kwartaal 90.650 auto's hebben afgeleverd. Een bijzondere prestatie gezien er in het kwartaal sprake was van zes weken lockdown voor Tesla's fabriek in Freemont (Californië). Maar ook bijzonder, omdat de autoverkopen in de VS als geheel met 34 procent daalden.

Als de automaker uit Californië inderdaad in de S&P500 komt, zullen fondsen die indices volgen automatische aankopen van het aandeel doen. Mogelijk anticiperen beleggers nu al op die koopgolf. Tesla zou net buiten de top tien van de grootste bedrijven in de S&P500 vallen, als het zou worden opgenomen, net na de consumptiereus Procter & Gamble en de creditcardmaatschappij Mastercard.

Pepsico

De Amerikaanse frisdranken- en snackreus Pepsico draaide over het voorbije kwartaal een omzet van net geen 16 miljard dollar. Dat is minder dan de 16,4 miljard over het tweede kwartaal van 2019, maar wel duidelijk beter dan analisten verwacht hadden. De organische omzet, dus zonder de impact van wisselkoersen en overnames, bleef nagenoeg stabiel.

Terwijl de verkopen van frisdrank duidelijk terugliep, boomde de verkoop van snacks tijdens de lockdown. De verkoop van de chipreus Frito-Lay steeg in Noord-Amerika organisch met 6 procent. De ontbijtgranen en -repenproducent Quaker Foods zag de verkopen zelfs 23 procent toenemen.

Het aandeel wint 1,9 procent.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud