Wall Street sluit bijna 2 procent lager af

Tesla wint terrein met 'contactvrije leveringen'. ©EPA

In New York waren de beleggers somber gestemd. Tesla geeft daarentegen gas na een geruststellende kwartaalupdate.

Wall Street ging in het rood na het nieuws dat er in maart 701.000 banen verloren zijn gegaan in de VS. De werkloosheidsgraad klom bijna een procentpunt van 3,5 naar 4,4 procent. De slechter dan verwachte cijfers laten zien hoe hard het coronavirus inhakt op de economie van de VS. De ergste pijn lijkt nog niet geleden nu het aantal Amerikaanse coronabesmettingen en -doden blijft oplopen. 

De Dow Jones  sloot 1,7 procent lager af en de Nasdaq leverde 1,5 procent in.

Tesla

Alle aandelen hebben er dit jaar al een verschroeiende rit opzitten. Maar geen aandeel heeft er meer een achtbaanrit opzitten dan Tesla . Eerst een stratosferische klim waarbij de pionier in elektrische auto's in beurswaarde voorbij Volkswagen zoemde, daarna een onwaarschijnlijke terugval - van 917 dollar op 19 februari tot 361 dollar op 18 maart - tot onder de voor CEO Elon Musk symbolisch belangrijke 420 dollar

Nu komt er een vrij geruststellende korte update over het eerste kwartaal, ingediend bij beurswaakhond SEC. Tesla bracht over het eerste kwartaal 88.400 auto's aan de man. Dat is 21 procent minder dan het vierde kwartaal van 2019 maar een stuk meer dan de 78.100 stuks waar de door Bloomberg gepolste analisten gemiddeld op rekenden.

Elon Musk probeerde temidden de coronacrisis in maart zo veel mogelijk de leveringen op koers te houden, door 'contactvrije leveringen' te starten. Met succes, zo blijkt. 

Het aandeel trok op met 6 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud