Tesla tuimelt na flater met cybertruck

Metalen bal slaat de ruiten van Tesla's Cybertruck aan diggelen. ©AFP

Op Wall Street waren de beleggers vrijdag goedgemutst. Een metalen bal verziekt het feestje van Tesla.

De Amerikaanse automaker Tesla maakte een pijnlijke misrekening bij de presentatie van zijn 'cybertruck'. Het hypermoderne voertuig dat de klassieke vrachtwagen moet vervangen had volgens CEO Elon Musk zo goed als onbreekbare ruiten. Maar toen er als test een metalen bal tegen de ruit werd gegooid, brak het glas. 

Bij het inslaan van de bal riep Musk voor een enigszins verbaasd publiek 'Oh my fucking god'. Volgens de CEO ging het bij eerdere tests telkens goed. 'We gooiden met moersleutels en allerlei andere spullen. We hebben zelfs letterlijk een wasbak gegooid naar het glas en het brak niet. Maar om een of andere rare reden brak het nu wel. Ik heb geen idee waarom, maar we zullen het fixen.'

Hier het moment:

Metalen bal verpest feestje van Tesla

Vlak voor de test erkende Musk wel dat de ruiten de zwakste plekken zijn van de cybertruck. Het aandeel Tesla zakte 6,1 procent.

Trump

De beurzen op Wall Street wonnen vrijdag terrein nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei dat de VS en China dichtbij het sluiten van een deal zijn. 'Er is een hele grote kans op een deal', beweerde Trump op de bevriende Amerikaanse nieuwszender Fox News. 

Eerder had de Chinese president Xi Jingping gezegd dat hij een deal wilde sluiten, maar tegelijkertijd ook niet bang is 'terug te vechten'. Verder zei Xi tegen een Amerikaanse handelsdelegatie - die op bezoek was in China - dat hij een 'positieve houding' heeft ten aanzien van de handelsbesprekingen.

De Dow Jones  sloot 0,4 procent hoger.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud