Advertentie

Tesla verliest energie

Tesla Model 3 ©REUTERS

Het aandeel Tesla daalde door het on hold zetten van investeringen.

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag bijna onveranderd. Beleggers reageerden op positieve berichten over de handelsbesprekingen tussen de VS en China. Er zouden over verschillende deelonderwerpen al afspraken zijn gemaakt, zodat het proces redelijk snel kan verlopen. Volgens sommige berichten kan het akkoord in juni getekend worden.

Geen warm bad

Het interieurbedrijf Bed Bath & Beyond  ziet 2019 optimistisch tegemoet. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar tussen 2,06 en 2,15 dollar per aandeel zal bedragen. Analisten hadden verwacht dat het bedrijf met een winstverwachting van 1,85 dollar per aandeel zou komen.

Daarmee lijken de hervormingen die het bedrijf eerder doorvoerde hun vruchten af te werpen. Het bedrijf wordt al lange tijd geteisterd door de opkomst van e-commerce. Doordat steeds meer mensen hun interieurartikelen via het internet kopen zien de 'echte' winkels hun winsten teruglopen.

Het bedrijf kreeg naar aanleiding van de beter dan verwachte vooruitzichten geen warm bad, integendeel. Het aandeel ging met 8,8 procent omlaag.

Tesla verliest energie

Het aandeel Tesla  zakte 2,8 procent door mediaberichten dat het samen met Panasonic de investeringen in een superfabriek stillegt. De fabriek, de Gigafactory 1, is een joint venture van het autobedrijf met de accuproducent. De productie van de batterijenfabriek ter waarde van 4,5 miljard dollar zou verder worden uitgebreid. Het doel was een capaciteitsstijging van 50 procent in 2020. Dat zou dus niet meer doorgaan. 

Vorig jaar introduceerde Tesla zijn Model 3 sedan. De introductie zou het begin zijn van de transformatie van het bedrijf van niche- naar massaproducent. Voor de massaproductie zijn veel investeringen nodig. Juist daarom is de annulering van de investering zo vreemd. Beleggers gaan zich zo afvragen of het bedrijf zelf nog wel gelooft dat er genoeg vraag zal zijn in de toekomst.

En beleggers hadden al bedenkingen over de vraag naar deze auto's. Want in maart daalde het aantal autoleveringen fors. Elon Musk blijft echter volhouden dat het bedrijf 360.000 tot 400.000 auto's zal afleveren in 2019.

Het aandeel Panasonic daalde 2,1 procent.

Disneyflix

Walt Disney  presenteerde een kindvriendelijke videostreamingsdienst. Het entertainmentbedrijf deed dit op de beleggersdag die het donderdag hield. Hiermee gaat Disney de strijd aan met de koning van het comakijken, Netflix

De concurrentie op het gebied van videostreaming lijkt toe te nemen. Eerder kwam ook Apple  met een eigen videostreamingsdienst. Het aandeel Netflix leek zich weinig aan te trekken va de toenemende concurrentie, want het aandeel sloot 1 procent hoger

Walt Disney verloor 0,5 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud